180 000 евро откриха митнически служители при две отделни проверки

...
180 000 евро откриха митнически служители при две отделни проверки
Коментари Харесай

Митничари намериха 180 000 недекларирани евро на Дунав мост 2 и Ферибот Оряхово

180 000 евро откриха митнически чиновници при две обособени инспекции в региона на Търговско дружество Митница Русе. И при двата случая валутата е открита в естествени кухини в арматурното табло и кабината на товарни коли.
На 30.09.2023 година през нощта в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Видин е спрян за инспекция входящ товарен автомобил, ръководен от турски жител. След като лидерът отрекъл да транспортира неразрешени артикули или артикули, подлежащи на обявление, митническите инспектори пристъпили към щателна митническа инспекция. При оглед на кабината в две естествени кухини инспекторите откриват 11 пакета с евробанкноти. В наличието на водача е преброена валутата с обща стойност 110 000 евро.
При различен случай в средата на септември в региона на Министерство на правосъдието Оряхово е спрян за инспекция влизащ в страната през Граничен контролно-пропусквателен пункт Ферибот – Оряхово товарен автомобил, ръководен също от турски жител. При инспекцията в арматурното табло на кабината са открити два плика с банкноти на обща стойност 70 000 евро.
За случаите са формирани актове по Валутния закон.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР