18-ти декември е Международен ден на мигранта. На тази дата

...
18-ти декември е Международен ден на мигранта. На тази дата
Коментари Харесай

18-ти декември е Международен ден на мигранта

18-ти декември е Международен ден на мигранта. На тази дата през 1990 година Организация на обединените нации приема интернационалната Конвенция за отбрана на правата на работниците-мигранти и на членовете на техните фамилии. Причина за новия интернационален акт става възходящият брой на мигрантите в международен мащаб. Като Ден на мигранта той е разгласен от Общото заседание на Организация на обединените нации на 4 декември 2000 година по предложение на Икономическия и обществен съвет на Организация на обединените нации (ИКОСОС).

Според специалисти, всеки 35-ти гражданин на планетата е мигрант, който живее и работи в чужбина. Ежегодно в този ден, който се празнува в доста страни, от междуправителствени и неправителствени организации могат да се чуят апели към международната общественост да отделя повече внимание на проблемите на мигрантите и тяхната отбрана.

В България има над 260 хиляди деца, които по някакъв мотив са оставени без родители, сочат данни от изследване на УНИЦЕФ-България. Около 22% от децата в България имат родител мигрант. Над 2 млн. български жители са мигранти. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР