18-те танка Leopard 2, които Германия обеща на Киев в

...
18-те танка Leopard 2, които Германия обеща на Киев в
Коментари Харесай

Германските танкове Leopard 2 пристигнаха в Украйна

18-те танка Leopard 2, които Германия даде обещание на Киев в края на януари към този момент са трансферирани в Украйна, заяви в понеделник „ Шпигел “.

Според изданието последните танкове от трансферираната в Киев партида са напуснали Германия в края на предходната седмица и към този момент са пресекли границата на Украйна. В зоната на бойните дейности са доставени и към 40 бойни машини на пехотата Marder. Германското държавно управление не разкрива точния маршрут на доставката на оръжие от съображения за сигурност, отбелязва „ Шпигел “.

В края на януари западните страни от „ танковата коалиция “, основана по самодейност на Полша, оповестиха доставката на танкове за Украйна. Германия даде обещание да трансферира на Киев 18 танка Leopard 2 и до 178 танка Leopard 1. Украинският дипломат във Франция Вадим Омелченко сподели, че общо западните страни са дали обещание да трансферират 321 танка.

В края на февруари New York Times писа за проблеми с доставката на Leopard 2. „ Някои страни откриха, че танковете в техния боеприпас в действителност не работят или нямат аварийни елементи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР