18 са вече жертвите на бедствието в двете полски въглищни

...
18 са вече жертвите на бедствието в двете полски въглищни
Коментари Харесай

Броят на загиналите при бедствието в двете полски въглищни мини нарасна до 18, 7 са в неизвестност

18 са към този момент жертвите на бедствието в двете полски въглищни мини набъбна, заяви АП. Спасителната интервенция в южната част на страната е завършила. Седем миньори и спасители остават в неопределеност, само че търсенето им беше прекъснато.

Ранени са 10 членове на избавителния екип. Деветнадесет души са в болница с изгаряния. Изграждат се загради, с цел да се изолира зоната на гърмежа от останалата част от мината.

Прокуратурата стартира следствие. Мините се ръководят от компанията Jastrzebska Spolka Weglowa, или JSW.

Припомняме, че до нещастието се стигна след под земята трус и приключване на метан. Повечето полски въглищни мини са в региона на Южна Силезия. Много мини имат високо наличие на метан.

Около 70% от силата на Полша идва от въглища, остро подложено на критика от Европейския съюз (ЕС) и екологични групи, които са загрижени за излъчванията на CO2 и постигането на задачите за изменение на климата.

Полша се пробва да понижи потреблението на въглища.

Премиерът Матеуш Моравецки неотдавна сподели, че Полша е спряла вноса на въглища от Русия и нейния съдружник Беларус в отговор на войната в Украйна.

Русия спря доставките на природен газ за Полша и България в сряда. Полските водачи обявиха, че страната е добре готова, с цел да приключи потреблението на съветски газ, съобщи news.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР