18% ръст на приходите от дейността до 3,142 млн. лв.

...
18% ръст на приходите от дейността до 3,142 млн. лв.
Коментари Харесай

Българската фондова борса отчита 18% ръст на приходите за полугодието

18% растеж на приходите от активността до 3,142 млн. лева регистрира Българска фондова борса (БФБ) за първата половина на 2020 година по отношение на същия интервал на предходната година, излиза наяве от оповестения финансов доклад на оператора.

Нетните доходи от продажби за интервала възлизат на 900 хиляди лева и са съизмерими с тези за първото полугодие на 2019 година Финансовите доходи означават растеж от съвсем 28% и са в размер на 2,242 хиляди лева по отношение на същия интервал на предходната година.

Разходите за активността на Борсата през интервала са 1,363 млн. лева, като повишаването им се дължи главно на по-големи заплащания за амортизации, външни услуги, свързани с внедряването на комерсиалната платформа Т7 на Deutsche Börse, лицензи и поддръжка, както и за личен състав.

„ Ръстът на приходите на БФБ в интервал, който обгръща на процедура прекъсване на стопанската система ни, удостоверява, че Борсата е желано място за обезпечаване на ликвидност в спешна обстановка като тази без исторически аналог. Убеден съм, че оттук-насетне БФБ ще се утвърждава и ще е желана за набиране на капитал за развиване и напредък на българските компании. Със сигурност това ще бъде един от главните фактори в следствие, на които страната ни ще премине през този сложен интервал “, разяснява доцент доктор Маню Моравенов, изпълнителен шеф на БФБ.

Към края на първото полугодиe на 2020 година, БФБ регистрира позитивен чист финансов резултат от 1,779 млн. лева, което съставлява растеж от 271 хиляди лева по отношение на същия интервал на предходната година. Нетната облага на една акция на БФБ е 0,27 лева

Реализираният настоящ финансов резултат на Борсата се дължи основно на растежа на финансовите доходи, в които са включени приходи от лихви и начисления дял от дъщерното сдружение Българска самостоятелна енергийна борса.

Повече информация за финансовите резултати на БФБ за първата половина на 2020 година, можете да намерите в оповестения доклад ТУК
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР