18 постройки в ромската махала Максуда във Варна се събарят

...
18 постройки в ромската махала Максуда във Варна се събарят
Коментари Харесай

Репортаж на „Петел“: Багерът мина през 18 къщи в ромската махала Максуда във Варна! Ето какво остана след него

18 постройки в ромската махала Максуда във Варна се събарят през днешния ден под надзора на полицията и пожарната. Заповедите за разрушаването им са издадени от районното кметство „ Одесос “ и се отнасят за къщи, издигнати на общински терен.

Разпорежданията за премахването на постройките са връчени преди 5-6 месеца. Нито една от заповедите не е обжалвана, изясни шефът на общинската дирекция „ Управление на сигурността и надзор на публичния ред “ Николай Няголов.

 Той добави, че в заповедите са посочени съответни физически лица като причинители на противозаконното строителство, а не както се случва в други сходни случаи „ незнайни “ причинители.



Досегашните жители на постройките, които са най-вече до бетонното корито на дерето на Максуда, използваха наличието на публицисти с цел да покажат в какви условия са живели, и да се оплачат, че в този момент остават даже така и така.



„ Къде ще дремя довечера не знам, към този момент нямам покрив. От един месец се пробвам да намеря ново място – не мога. Като ни събарят от общината, най-малко една стая да дадат “, това сподели пред кореспондент на „ Петел “ Алекси Ангелов, който чакаше да пристигна реда и на неговия доскорошен дом да бъде бутнат от багера.

Той описа, че живее на това място от 1993-а.



От община Варна подчертаха, че събарянето на къщите в най-голямата ромска махала на града не е обвързвано с построяването на продължение на бул. „ Левски “ до ул. „ Девня “, което ще минава също в този регион.

 Паралелно с разчистването на противозаконните постройки се прави и почистване около канала на Максуда, което съществува от десетилетия. По думите на шефа на дирекцията по сигурността, досега за към двайсетина дни почистване са извозени 11 хиляди тона смесени битови и строителни боклуци.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР