18% от запитаните твърдят, че дори са били рекетирани от

...
18% от запитаните твърдят, че дори са били рекетирани от
Коментари Харесай

„Галъп“: 18% от фирмите твърдят, че са рекетирани от медии


18% от запитаните настояват, че даже са били рекетирани от медиите. Две трети – че това са чести случаи. 55% че такива случаи са им познати.

Това проучване на „ Галъп “, поръчано от Съюз създадено в България, показа пред Българска национална телевизия изпълнителният шеф на „ Галъп “ Първан Симеонов. Той и евродепутатът Ангел Джамбазки обясниха, че са подхванали самодейност да се откри метод представители на българския бизнес, които имат обиден интерес от изявления в медиите, да могат да се защитят.

„ Нашите ползи са да има българско произвеждане български артикули. Искаме да защитим бизнеса от безотговорното отношение на някои медии. Показва се някой и споделя – от позициите на тази експертиза не яжте това мляко или други Ние подозираме, че това се прави за да се вземе реклама. Проблемът е че физическо лице би трябвало да покаже в съда вредите, които е понесъл “, изясни Джамбазки.

„ Има концентриране върху доказване на съответни вреди, а не върху самия акт “, разяснява Симеонов.

Ако някои изявления обиден една компания, тя мъчно може да се отбрани, тъй като в този момент законът изисква физическо лице да потвърди вреди, уточни социологът. “Искаме да затворим вратата на такива подправени вести “, сподели Джамбазки. Той увери, че се прави проучване, в което ще се употребяват и данните на „ Галъп “, което да откри какви са практиките в други европейски страни и да се приложат и в отбрана ползите на българския бизнес. “Опазването на едни хора да вършат бизнес и с предприемачеството си да основават работни места в България “, тази цел уточни Джамбазки.

Българският бизнес споделя, че е време за смяна, аз също съм пострадал, акцентира Симеонов. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР