18 октомври е Европейски ден за борба с трафика на

...
18 октомври е Европейски ден за борба с трафика на
Коментари Харесай

18 октомври е Европейски ден за борба с трафика на хора


18 октомври е Европейски ден за битка с трафика на хора.

Все по-често интернетът се употребява като механизъм за зарибяване на жертвите на трафик на хора. Това уточни в изявление за предаването " Хоризонт до обед " Камелия Димитрова , секретар на Националната комисия за битка с трафика на хора:

Трафикантите добре знаят по какъв начин да се възползват от световната мрежа и във всички други етапи на трафика във връзка с управление на жертвите, наблюдаване на техните дейности, във връзка с изнудване на жертвите с материали, които са качени в интернет и във връзка с завръщането на приходите, които се генерират от техния труд и употреба. Решихме, че тази година би трябвало да обърнем внимание на ролята на интернет в процеса на замесване в трафика на хора и в действителност да обърнем внимание на неговия капацитет по линия на предварителна защита.

Евростат сочи, че единствено за три години сред 2010 и 2012 към 30 000 жители са станали жертва на трафик на територията на Европейски Съюз, добави Димитрова:

Ние единствено от началото на годината сме получили 76 сигнала за евентуални жертви на трафик, които касаят 109 лица, само че това са единствено записаните случаи. Другите данни са в ход на правосъдното и досъдебното произвеждане.
Цялото изявление с Камелия Димитрова можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР