18 милиона долара и една съсипана репутация - това стои

...
18 милиона долара и една съсипана репутация - това стои
Коментари Харесай

Войната на върха на CNN не е заради любов - това е отмъщението на Крис Куомо

18 милиона $ и една унищожена известност - това стои в основата на корпоративната война, която се води на върха на CNN в последните месеци. 

Кулминацията настъпи на 2 февруари, когато президентът на CNN Джеф Зъкър изненадващо разгласи, че се отдръпва от поста си, тъй като пропуснал да разгласи сантименталната си връзка с дългогодишната ръководителка на маркетинга на медията Алисън Голъст. 

Зад формалните пояснения обаче се крие друга завръзка. Служители в CNN споделят пред свои сътрудници от Axios, че аферата на Зъкър и Голъст е не е била оповестявана обществено, само че не е била и изключително добре защитавана загадка. Двамата влизат съвсем по едно и също време в управлението на медията и се познават от повече от 20 години - професионално и персонално. 

Вътрешните правила на WarnerMedia, които имат CNN, не допускат интимни връзки сред директни ръководители и техни чиновници. В случай че кадър на компанията е " в позиция да повлияе върху назначението, повишението или отстраняването на човек, с който има персонални връзки ", той е задължен да го заявява пред HR-отдела.   



Основната причина за експлоадирането на този скандал е свързана с решението на Зъкър да уволни водещия публицист Крис Куомо през декември 2021 година

Журналистът беше отхвърлен поради нерегламентираните му дейности при опита му да помогне за отбраната на брат си - някогашния губернатор на Ню Йорк Андрю Куомо - от обвинявания в полов тормоз против 11 дами. 64-годишният политик беше заставен да подаде оставка, откакто беше застрашен от импийчмънт поради свадите. 

Крис Куомо изгуби работата си в CNN след инспекция, която сподели, че редом с журналистическата си активност той е сътрудничил интензивно и на екипа по отбраната на губернатора, като даже е събирал неофициална информация от други медии за идни разкрития против него. 

Уволнението на Куомо се оказва много скъпо начинание. Журналистът претендира за близо 18 милиона $, които му се поставят до остатъка на контракта му. 

Според информация на Politico, юристите на бившия водещ на " Cuomo Prime Time " са повдигнали въпроса за връзката сред Зъкър и Голъст.

Другата връзка сред двата абсурда е, че Алисън Голъст е работила няколко месеца като PR-директор в администрацията на някогашния губернатор в Ню Йорк, преди да се причисли към CNN. 

" Екипът на Куомо твърди, че изказванията на Зъкър за спор на ползи при журналиста са лицемерни, откакто личната му връзка с Голъст съставлява евентуално нарушаване ", показва медията. 

Новината са сантименталните връзки сред президента на CNN и маркетинг шефа на медията излиза и в общественото пространство посредством таблоидния уебсайт Radar Online през януари. В публикацията се наблягаше, че Крис Куомо се надява да подписа съглашение със CNN за възобновяване на сумите, които желае да получи. 

Вътрешната инспекция на WarnerMedia по проблема с Куомо се " разклонява " и по сигнала за спор на ползи при Зъкър и Голъст. Преди дни основният изпълнителен шеф на компанията-майка Джейсън Килар е уведомил Джеф Зъкър, че не може да остане отпред на CNN. 

Според медията - това не е първият спор сред шефа на WarnerMedia и отстранения президент на CNN. Джеф Зъкър е бил на крачка от овакантяване през есента на 2020 година, откакто попада под надзора на Килар и губи директния контрол над отделите по финанси, PR и човешки запаси. 

Сeга разтърсванията към любовната му спекулация идват в най-неподходящ миг - WarnerMedia се занимава с привършване на мащабна договорка по обединение с Discovery, а CNN приготвя стартирането на лична стрийминг услуга през март (CNN+), в която са вложени големи средства, разяснява Vanity Fair. 

Зъкър е един от най-опитните мениджъри в ТВ-бизнеса в Америка. Tой е някогашен изпълнителен продуцент на утринния блок на NBC, като по-късно оглавява подразделението за развлекателни стратегии и даже се оказва решаващият фактор за одобряването на риалити-проекта на Доналд Тръмп " Стажантът ". Зъкър става основен изпълнителен шеф на NBC Universal, а през 2013 година оглаввява CNN.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР