18 милиарда е дупката в бюджета и само Асен Василев

...
18 милиарда е дупката в бюджета и само Асен Василев
Коментари Харесай

Делян Добрев: 18 милиарда е дупката в бюджета и само Асен Василев не я вижда

18 милиарда е дупката в бюджета и единствено Асен Василев не я вижда. Продават ни цветя и рози, а имаме спад на индустриалното произвеждане. Рискът е страната да се окаже в гръцкия сюжет и в дългова серпантина.

Това съобщи на срещата с партийния актив в Русе ръководителят на Комисията по енергетика в 50-ото Народно заседание и лидер на листите на ГЕРБ-СДС в Хасково и Разград Делян Добрев.

" Двадесети следващ месец имаме спад на индустриалното произвеждане, това би трябвало да е задоволително на всеки, с цел да му стане ясно по какъв начин се ръководи тази страна в последните години ", безапелационен бе Добрев.

" 18 милиарда е дупката в бюджета и единствено Асен Василев не я вижда. Това са над 8% недостиг, максималнят аршин по Маастрихт е 3% и той е подложен, с цел да не се озовем в ситуацията на Гърция, която беше на ръба на банкрут. В последните години ръководещите ни карат лудо към гръцкия сюжет ", изясни Добрев.

Финансовата министърка желае в този момент да се събираме преди изборите - налози ли ще подвигаме, или ще режем разноски. Няма различен метод да се свие тоя недостиг, добави Делян Добрев.

Ние сме дясна партия, пазихме ниските налози и това е последното, към което ще прибегнем – да усилваме разноски. Рязане на разноски би трябвало да е последният вид. Дебатът не е да подвигаме налози или режем разноските, а стопанската система на страната да тръгне нагоре, даде рецептата някогашният енергиен министър.

В последните години единствено се подвигат обществени разноски, ползите на бизнеса бяха на последно място. Нямаше да има обезщетения за тока, щяха десетки предприятия да банкрутират, в случай че не беше ГЕРБ, напомни Добрев.

Дебатът е по какъв начин да вдигнем индустриалното произвеждане и стопанската система. Другият приоритет е да притеглим вложения, сподели Добрев.

Трябва да обявим интернационалните състезания, добави той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР