18 месеца след един от най-дръзките обири в Родопите, производството

...
18 месеца след един от най-дръзките обири в Родопите, производството
Коментари Харесай

Отмъкнаха 115 000 лв от дома на месарски бос в Кърджали, докато той празнува с приятели край барбекю на двора, а днес....

18 месеца след един от най-дръзките кражби в Родопите, производството е спряно, а материалите са изпратени от прокуратурата към полицията за определяне на причинител, осведоми.

От дома на прочут кърджалийски предприемач са отмъкнати 115 000 лв., съгласно формалната версия, написа Blitz.bg.

Всичко се случва до момента в който месарския необут чества край барбекю в двора с другари. Във вилата пък се намират негови близки.

Къщата е наоколо до цеха на предприемача, екипиран с видеонаблюдение, защита от големи кучета.

Обирът бил осъществен към 20 часа на 31 декември 2020 година

Както към този момент 24rodopi писа, близо 600 000 лв. са били отмъкнати при най-дръзките сходни действия в Източните Родопи през последните години, като няма нито един арестуван и наказан след ударите. Повечето от следствията са прекъснати.

Година преди обира на предприемача, в първите дни на януари, от мезонета на кърджалийски хотелиер са отмъкнати 400 000 лв.. Липсата е открита дни по-късно, когато е подаден и сигналът.

Разследването е прекъснато заради приключване на периода. То обаче ще бъде обновено при съществуване на нови елементи и доказателства по случая, показаха пред екипа ни от държавното обвиняване.

Утрото на 27 ноември 2013 година. Двама въоръжени мъже влизат в банков клон в центъра на Кърджали, просват защитата, чиновниците и клиент и минути по-късно си потеглят с 40 000 лв. и 1000 евро.

Повече от осем години по-късно няма нито един арестуван за дръзкия грабеж измежду бял ден в регионалния родопски град.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР