18 месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от 3

...
18 месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от 3
Коментари Харесай

Ало измамник получи условна присъда от съда в Монтана, аверът му се отърва с пробация

18 месеца отнемане от независимост с изпитателен период от 3 години постанови монтанският областен съд за двама ало измамници. Магистратите признаха за отговорни 37- годишният Петър Радйонов П., роден в Кюстендил, живущ във Вършец и 17- годишния А. Р. С. за отговорни. Те подписаха съглашение, с което съучастникът на Петър се отърва единствено с пробация. На 27.07. 2017 година стреснал баба Найда Апостолова И. от Монтана по телефона, като се представител за майор Стефанов, който изискал тя да спомага за залавяне на телефонни измамници. Жената им дала 1 320 лева
На 15.08.2017 година заблудил Мария Първанова И. от Монтана, че е представител на полицията - Игнатов от Министерство на вътрешните работи и тя да спомага за залавяне на телефонни измамници и прибрали 6 450 лева Същият ден и по добре познатия сюжет измамил Кръстина Гечева Петрова от Монтана, представител се за служител на реда – Георги Петров от полицията и тя да спомага за залавяне на телефонни измамници и прибрали 14 000 лева. Двамата телефонни измамници са върнали общо 21770 лева Иззети са им телефони и сим карти. Лекият автомобил „ Опел “ модел Зафира е върнат на притежателя Вася Миладинова от Вършец. Върната е и спестовната брошура на баба Найда. Съдът анулира мярката им „ задържане под стража “. При осъществено претършуване в паркиран до Драматичния спектакъл в Монтана лек автомобил "Опел Зефира " с монтанска регистрация, употребен от двамата, са открити и конфискувани 20 450 лева, 3 мобилни телефонни апарати в комплект със сим-карти, таблет и златни украшения. Закопчани са от монтански криминалисти на 15- ти август тази година.
При осъществени обиски в двамата са открити 1 220 лева, 310 $, 3 мобилни телефонни апарати и 5 разнообразни по тип златни украшения. Предполага се, че хванатите са единствено мулета на тартора на телефонните измамници и единствено прибират златото и парите от излъганите баби и дядовци през последните 2-3 месеца на територията на Монтана. В региона са регистрирани 55 случая на телефонни измами. От локални поданици са взети над 200 000 лева и златни украшения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР