18-годишното момиче, отвлечено от мъж в Добрич, е било дрогирано

...
18-годишното момиче, отвлечено от мъж в Добрич, е било дрогирано
Коментари Харесай

Прокуратурата: Отвлеченото момиче в Добрич е дрогирано и малтретирано дни наред


18-годишното момиче, отвлечено от мъж в Добрич, е било дрогирано и измъчвано в продължение на дни. Това е споделило самото то пред проверяващите, заяви представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова пред NOVA. Момичето, оповестено за търсене преди 20 дни, е намерено при инспекция на дома на мъж от Добрич. 32-годишният грабител е задържан, повдигнати са му обвинявания за държане на наркотични субстанции и за незаконно отнемане от независимост по метод, изключително непосилен за потърпевшата и с заплаха за нейното здраве.

По сигнал на жител на 24 юли е осъществено претършуване в дома на родителите на арестувания, където е намерено малко количество наркотични субстанции. След това е претърсен и неговия дом в Добрич, където е намерено момичето в безпомощно положение. Момичето е разказало пред проверяващите, че е било държано срещу волята си в жилището, дрогирано в продължение на повече от 20 дни. То е било грубо измъчвано – има външни следи от пострадване, има следи от загасяне на цигара по тялото и лицето ѝ, сподели представителят на основния прокурор.
 
Момичето е откарано в добричката болница. То било в потрес, само че към този момент е съответно и контактно, описа зам.-директорът на добричката болница доктор Бисер Ботев пред NOVA. Лекарите са съумели да стабилизират положението му. 

" Виктория към този момент наподобява доста по-различно от това, което аз видях при нейното приемане. Тя беше уплашена, била е измъчвана. Това не може да бъде разказано с думи. 21 години работя като доктор, това не бях го виждал до момента ", сподели докторът, като изясни, че към този момент няма потребност от кръводаряване. Проблемът към този момент не е толкоз физически, колкото душевен, лекуването там ще бъде дълго и мъчно, счита той.
 
Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която ще откри типа на пострадванията на девойката, което може да докара и до покачване на още едно обвиняване за мъжа - за причиняване на телесна щета, сподели Арнаудова пред Фокус.

Мотивите на похитителя за отвличането не са ясни. Той е престъпно проявен, осъждан е три пъти за държане на опиати в дребни количества, като и сега има досъдебни производства за държане на опиати.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР