18-годишно момче е починало в Пловдивската университетска болница Свети Георги,

...
18-годишно момче е починало в Пловдивската университетска болница Свети Георги,
Коментари Харесай

Трагедия в Пловдив: Има ли лекарска грешка за смъртта на 18-годишно момче

18-годишно момче е умряло в Пловдивската университетска болница " Свети Георги ", откакто е било прието в болница поради удар в главата. Според родителите, до съдбовния край се е стигнало след лекарска неточност.

Неглижиране от страна на медицинския екип на болничното заведение - в това са уверени родителите на момчето.

Синът ни получи лека до междинна мозъчна контузия, разтърсване. Вечерта откакто беше осъществен скенер, лекарят се колебаеше дали да го одобри или изпише и в последна сметка го одобри.

В неврохирургия той беше два дни, изясни бащата пред Българска национална телевизия.

Ние с майка му видяхме по какъв начин убиха нашето дете. Аз съм безапелационен, че това, което направиха е неприемливо, споделя почерненият родител.

Родителите са възмутени от това, че когато са разкрили момчето в болничната стая, никой от личния състав не се е отзовал незабавно, а дежурната сестра е гледала сериал и им споделила " умерено ", макар апелите да оказват помощ.

Аз позволявам, че или лекарят е разпоредил да му дадат нещо успокоително или здравната сестра е решила това по свое убеждение, добави бащата.

Повече детайлности за нещастието и кой ще поеме отговорност за виновността - вижте в директното включване на Росица Колева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР