18-годишно момче е починало в пловдивската университетска болница Св.Георги, след

...
18-годишно момче е починало в пловдивската университетска болница Св.Георги, след
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва лекарска небрежност след смъртта на 18-годишното момче в болница в Пловдив

18-годишно момче е умряло в пловдивската университетска болница " Св.Георги ", откакто е било прието в болница поради удар в главата. Родителите считат, че до съдбовния край се е стигнало поради лекарска неточност. Прокуратурата проверява случая.

В университетската болница „ Св. Георги " към този момент тече щатетлна инспекция по трагичния случай с умрялото 18-годишно момче. От Окръжната прокуратура са изискали цялата налична документи от лечебното заведение.

От болничното заведение твърдят, че оказват цялостно подпомагане на проверяващите органи. Образувано е досъдебно произвеждане, което би трябвало да откри има ли лекарска неточност. Според родителите такава е налице.

18-годишният Теодор Давчев е бил студент във Англия, прибрал се за ваканцията в Пловдив. Ден преди полета си за Лондон, той отпътувал да нощува в извънградска вила, където претърпял случай с кола. Според родителите му, момчето се върнало в града в положително положение, само че откакто споделил че си е блъснал главата и е повръщал, те го завели за обзор в университеската болница „ Св. Георги ".

" Даже вечерта откакто беше назначен и осъществен скенер, лекарят се колебаеше дали да го одобри или да го изпише за домашно лекуване, само че взеха решение да го одобряват за наблюдаване ", споделя Йордан Давчев, татко на умрялото момче.

Момчето е преместено в неврохирургично поделение, където прекарва два дни. Малко преди да почине, приказва с татко си по телефона и е бил съответен.

" Когато едната му ръчичка падна безжизнена в профил от леглото се ужасих и започнах да крещя Бързо, викай докторите на татко му тъй като детето не мога да го събудя ", споделя майката Калина Давчева.

" Факт е, че персонално сестрата, която пиеше кафе и гледаше турския сериал в дежурната стая, дружно с целия медицински личен състав на етажа ми сподели: " Спокойно господине не викайте доктор ние му дадохме по-силно обезболяващо. Той спи и по тази причина не може да го разсъните ", споделя бащата.

Родителите са безапелационни, че синът им е оставен без наблюдаване и се е задушил от личните си тайни, аспирирани от дробовете му. От болница „ Свети Георги " оповестиха, че пациентът не е оставян без контрол, а утежняването му е настъпило ненадейно.



Медиците считат, че фамилията е потърсило профилирана помощ прекомерно късно след случая и при появяването на по-засилени признаци на черепно-мозъчна контузия. Пациентът е признат с мозъчен оток, показват от болничното заведение. След информациите в медиите от Регионалната здравна ревизия се самосезираха по случая и започнаха инспекции.

" Нашите чиновници ревизират качеството на здравното обслужване, цялата документи от приема на пациента, до неговия излаз ", изясни доктор Аргир Аргиров, заместник-директор на РЗИ-Пловдив.

Множество експертизи към този момент бяха назначени и от прокуратурата. Резлутатите от тях се чакат до два месеца, като най-вероятно срокът на следствието ще бъде продължен.

Репортер: Николай Райшинов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР