18-годишният Валентин М. е бил привлечен като обвиняем за държане

...
18-годишният Валентин М. е бил привлечен като обвиняем за държане
Коментари Харесай

18-годишен, спипан с дрога във Владиславово, може да лежи зад решетките до 8 г.

18-годишният Валентин М. е бил притеглен като обвинен за държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции – закононарушение по член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс. С разпореждане на наблюдаващия делото прокурор от Окръжната прокуратура той е бил арестуван за период до 72 часа. На 24 април тази година към 17,30 часа в кв. " Владиславово “ при полицейска инспекция в него са открити 26 пакетчета с кристално вещество. Експертна информация открила, че това е амфетамин с тегло 2,01 гр.

Така против младежа, който ще навърши пълноправие през май, било формирано досъдебно произвеждане за държане за разпространяване на опиати. От свидетелството за съдимост на обвинения излиза наяве, че той към този момент е осъждан за същото закононарушение. След като сключил съглашение с Окръжната прокуратура във Варна, съдът му наложил наказване " Пробация “ за период от 6 месеца и наложителна регистрация по сегашен адрес за същия период. Срокът на наказването му изминал на 10 март тази година.

Прокуратурата ще внесе искане във Варненския областен съд за определяне  мярка за неотклонение " Задържане под стража “ по отношение на 18-годишния обвинен, който е роден в Атина. Престъплението, за което е повдигнато обвиняване на Валентин М., се санкционира с отнемане от независимост от 2 до 8 години. Според прокуратурата съществува действителна заплаха той да се укрие, както и да извърши друго закононарушение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР