18-годишният център Емил Стоилов продължава да получава шансове в мъжкия

...
18-годишният център Емил Стоилов продължава да получава шансове в мъжкия
Коментари Харесай

18-годишният Емил Стоилов с трети мач за сезона в най-силното европейско първенство

18-годишният център Емил Стоилов продължава да получава шансове в мъжкия тим на испанския първокласен Мовистар Естудиантес. Българският гений записа третия си мач за сезона в Лига Ендеса, откакто се появи на паркета за две минути при загубата от Сарагоса със 73:79 в дуел от 19-ия кръг на най-силното европейско състезание по баскетбол.

213-сантиметровият колос употребява по добър метод дребното получено игрово време от своя треньор Хавиер Замора и записа на сметката си две битки в края на първото полувреме на дуела. Стоилов, който е младеж на ЦСКА, към този момент четвърта година е част от Естудиантес, като последователно мина през юношеските обединения на испанския отбор, с цел да си извоюва място в мъжкия състав. През сегашния сезон той е неизменима част от първия състав и записа минути против Билбао и Валенсия през декември.

Официален дебют за Естудиантес записа и първенеца с Далас Маверикс от 2011-а Джей Джей Бареа. 36-годишният деец, който подписа контракт до края на сезона, остави 14 точки на сметката си в първия си мач в Европа. Иначе, Алекса Аврамович приключи с 20 точки за Естудиантес, който е на 16-ата позиция в класирането с 5 победи и 12 загуби.

Дайлън Енис пък поведе Сарагоса към триумфа със своите 22 точки, Робин Бензинг добави 11, а Тригви Хлинасон записа 10 точки и 6 битки. Тимът е на 12-ото място с 8 триумфа и 13 провали.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР