18-годишният С.О. е привлечен като обвиняем за това, че на

...
18-годишният С.О. е привлечен като обвиняем за това, че на
Коментари Харесай

Повдигнати са обвинения на 18-годишния, пребил майка си и баба си в Пловдив

18-годишният С.О. е притеглен като обвинен за това, че на 1 и 2 август в Пловдив при изискванията на продължавано закононарушение се заканил с ликвидиране на 6 6-годишната му баба и на 38-годишната му майка . Според Пловдивската районна прокуратура с това заканване е можел да възбуди състоятелен боязън за реализирането му. Деянията са осъществени при изискванията на домашно принуждение – при редовно психическо принуждение . Престъпленията са квалифицирани по член 144, алинея 3, прочие 1 и прочие 3, вр. член 26, алинея 1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 1 август сред С.О., майка му и баба му е зародил спор , по време на който той е почнал да буйства и се е заканил с убийството на майка си и баба си . Поводът за разногласието е била отправена забележка към младежа, че се е прибирал късно у дома .

След спора потърпевшите напуснали жилището , а също по този начин и С.О . Няколко часа по-късно двете дами се върнали , само че не позволили С.О. в жилището, тъй като се страхували от него.

На последващи ден С.О. се прибрал и показал експанзия към околните си , тъй като не бил позволен да нощува в дома си. Той още веднъж се заканил с ликвидиране на двете дами, блъснал майка си в гръдния панер с вентилатор и показал принуждение по отношение на баба си, като с ръката я стискал за рамото, а също по този начин я ритнал по тялото.

Обвиняемият е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР