18-годишният Н.М., който на 1 октомври помете три млади жени

...
18-годишният Н.М., който на 1 октомври помете три млади жени
Коментари Харесай

18-годишният, прегазил три момичета, е син на бизнесмен

18-годишният Н.М., който на 1 октомври опустоши три млади дами в Стара Загора с лекия си автомобил БМВ, е наследник на прочут локален предприемач - строителен бизнесмен. Младежът е арестуван, само че досега не е давал пояснение по делото. Същевременно, до момента в който прокуратура и полиция даваха конференция по случая, протестиращи нахлуха във фоайето на постройката, в която се обитава държавното обвиняване в Стара Загора с искане за крути ограничения против водачите, които вършат дрифтове, заяви dnes.dir.bg.

Тежката злополука стана към 23.20 часа в петък, когато 18-годишният Н.М. дрифтирал на кръговото кръстовище при ул. " Христина Морфова " в града на липите. При втората обиколка обаче водачът изгубил надзор върху мощната кола и блъснал вървящите по тротоара три млади дами - две на по 23 години и една 27-годишна. Най-тежко потърпевшата от тях е в реанимацията на Университетската болница с ампутиран ляв крайник, а лекарите се борят да спасят от ампутация и десния.

Виновният водач, който към момента е възпитаник, е арестуван, оповестиха на брифинг в Районната прокуратура. На него участваха шефът на полицията в Стара Загора старши комисар Николай Колев, районният прокурор Таня Димитрова и окръжният прокурор Дичо Атанасов.

От думите им стана ясно, че младежът има удостоверение за правоуправление на МПС от май т.г. и за миналия период към този момент има няколко нарушавания, глобени от " Пътна полиция ". Едно от тях е за превишена скорост.

Наредена е експертиза за случая от петък, която би трябвало да покаже с каква скорост се е движело БМВ-то на арестувания, когато е блъснал дамите. В колата е имало още двама души, които са съществени очевидци.

" Работи се по всяка една версия, в това число и за дрифтинг. На този стадий няма доказателства за така наречен " дрифтинг ". Ако съберем доказателства в тази посока, ще бъде изменена квалификацията на осъщественото закононарушение и делото ще бъде наблюдение не от Районна, а от Окръжна прокуратура ", добави окръжният прокурор Дичо Атанасов.

Във връзка с късното задържане на лидера, което провокира митинги в града, обвинител №1 в Стара Загора изясни, че карцерът се преценя съгласно събраните доказателства.

" Първите доказателства се събират при осъществяване на оглед на местопроизшествието, след това се прави извод и по постралите. В по-късен стадий разбрахме, че има втори потърпевш със междинна телесна щета, тази информация можем да я получим единствено от здравните управляващи. Една е квалификацията за ПТП с едно потърпевшо лице, въпреки и с тежка телесна щета, по-тежка е наказуемостта когато са потърпевши две и повече лица ", посочи Атанасов.

" Имахме съответно усложнение с това да осигурим съответен бранител, първо трябваше да бъде един, след това - различен, би трябвало да го осигурим, нужно е техническо време да се запознае с материалите ", сподели още окръжният прокурор.

Днес следва в допълнение да бъдат осъществени огледи на самото транспортно средство. Разпитани са 10 очевидци. Издирват се нови.

" Ако има някой, който е станал свидетел или е следил дейностите на лидера и има визия по какъв начин се е развило произшествието, да се обърне към органите на полицията ", моли посредством медиите окръжният прокурор на Стара Загора.

Относно появилата се информация за закъснение на колата за спешна помощ наблюдаващият прокурор Андреан Сутров отговори: " Знаем по делото,че са пристигнали два екипа на Спешния център, само че нямаме информация дали е имало закъснение. Около 23:20 часа е зародило пътно-транспортното произшествие. Първоначалното позвъняването на тел. 112 е от лидера на автомобила. "

От прокуратурата и полицията в Стара Загора увериха, че не е юридически опит за потулване на случая и прикриване на причинителя.

Още нощес майката на най-тежко потърпевшата млада жена изрази опасения, че казусът може да бъде затулен, защото причинителят е наследник на прочут в града предприемач.

" Няма учредения за такива терзания, защото откакто е получен сигналът, е осъществен оглед на местопроизшествието, формирано е досъдебно произвеждане, което се следи от Районна прокуратура ", безапелационен бе шефът на МВР-Стара Загора Николай Колев.

Междувременно, до момента в който се организираше конференцията, протестиращи се събраха пред постройката на прокуратурата и нахлуха във фоайето. Те упорстват за взимането на незабавни ограничения против водачите, които провокират сходни тежки произшествия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР