18-годишният масов стрелец в САЩ, който уби 19 деца и

...
18-годишният масов стрелец в САЩ, който уби 19 деца и
Коментари Харесай

Ще се промени ли политиката за продажба на оръжие в САЩ?

18-годишният всеобщ стрелец в Съединени американски щати, който умъртви 19 деца и двама учители, е предизвестил в обществените мрежи какво има намерение да направи. Поредната покруса в американско учебно заведение още веднъж извади на напред във времето дебата за по-строг надзор върху оръжията.



Било ли е допустимо да се избегне нещастието?



Баща на убито момиченце упрекна полицията, че се е забавила с влизането в постройката и обуздаването на стрелеца. Властите отхвърлят обвиняванията. Трийсет минути преди нападението Салвадор Рамос е написал в персонални известия до своя позната, че ще простреля баба си и ще нападна учебно заведение. За жал това е станало известно по-късно. Мотивите на Рамос досега не са известни.

Президентът Джо Байдън и брачната половинка му Джил ще посетят Ювалди, с цел да се срещнат със фамилии на жертвите.

" Като нация, би трябвало да се запитаме по кое време, за бога, ще се опълчим против оръжейното лоби? Кога ще създадем това, което всички усещаме, че би трябвало да се направи? ", сподели Байдън.

Усилията за по-строг надзор върху оръжията не са преставали. През 2018 година след гибелта на 17 души в гимназия в Паркланд, Флорида, група оживели възпитаници подеха придвижване за промени и проведоха събития, наречени " Марш за нашия живот ", в стотици градове в страната. Те реализираха законодателни промени в щата и не престават да работят за идеята.



" Трябва да спасяваме хора. Умират деца. Достатъчно е да бъде избавен и един живот с смяна на закон за инспекция на досието при закупуване на оръжие или нещо сходно ", сподели Дейвид Хог, деятел за надзор над оръжията.

Дейвид има вяра, че един ден конгресмените ще се обединят, с цел да одобряват нужните закони. Националната оръжейна асоциация индиферентно продължава да приготвя годишната си среща, която ще се състои на следващия ден.

Снимки: БГНЕС, БНТ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР