18-годишният Жeчко Кюркчиев, обвиняем за катастрофата в Шумен, при която

...
18-годишният Жeчко Кюркчиев, обвиняем за катастрофата в Шумен, при която
Коментари Харесай

Домашен арест за 18-годишния шофьор, обвиняем за катастрофа в Шумен

18-годишният Жeчко Кюркчиев, обвинен за злополуката в Шумен, при която почина 22-годишна жена, остава под домакински арест. Това реши Шуменския областен съд.

В правосъдната зала през днешния ден беше оповестен резултат от проучване на кръв и урина от лидера. Според здравната информация не се потвърждава приложимост на наркотични субстанции от водача.

Според юристите на Жечко Ивайло Йорданов и Ивайло Тошев в тази ситуация става въпрос за недостатъци на полевите проби: " По-скоро тези полеви проби се въздействат и от други фактори – било то упойки, енергийни питиета и така нататък, очевидно ".

" Ние не сме доктори, само че тук става въпрос за един абсурд - позитивен тест на местопроизшествието, а пък в правосъдна зала след пет дни - нула. Същия ден той е бил на ортодонт, сложили са му от три типа анестезия, давали са му обезболяващо и целия ден не е ял заради тази причина - тъй като не може да се храни поради зъбите. И е изпил един Red Bull 2 часа преди случая ".

Според автотехническата информация Жечко е управлявал " Волвото " си с 94 километра в час при възможни 50 при градски условия. До понеделник наблюдаващият прокурор ще реши дали ще стачкува домашния арест на обвинения, оповестява БНР.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР