18-годишният Жечко Кюркчиев, обвинен за катастрофата в Шумен, при която

...
18-годишният Жечко Кюркчиев, обвинен за катастрофата в Шумен, при която
Коментари Харесай

Съдът реши: Само домашен арест за шофьора, убил 22-годишното момиче в Шумен

18-годишният Жечко Кюркчиев, упрекнат за злополуката в Шумен, при която умря 22-годишно момиче, а друга жена пострада, остава под домакински арест. Варненският апелативен съд не почете настояването на прокуратурата за най-тежката мярка задържане под стража на Кюркчиев.

Според съда, домашният арест е задоволителна мярка, която да не разреши на Кюркчиев да извърши вероятно друго закононарушение. Той е с чисто правосъдно минало. Експертизи демонстрираха, че не е управлявал след използването на опиати, както беше оповестено първоначално. Според съда това снижава степента на социална заплаха, макар че е карал с доста над позволената скорост.

„ Той спомага оптимално на досъдебното произвеждане, непринудено даде в допълнение биологичен материал за проучване. Прокуратурата показа повторното проучване, което към този момент е правено в София. Прокуратурата персонално го е транспортирала и то потвърждава първото проучване, че в кръвта му няма съществуване на опиати “, съобщи пред БТВ юристът Ивайло Йорданов.

След злополуката автомобилът на младежа беше арестуван на паркинг на полицията в Шумен, където изгоря.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР