18-годишните младежи от днес могат да кандидатстват за билети за

...
18-годишните младежи от днес могат да кандидатстват за билети за
Коментари Харесай

От днес 18-годишните могат да обиколят Европа с безплатни билети за влак

18-годишните младежи от през днешния ден могат да аплайват за билети за гратис пътешестване с трен, с цел да прегледат Европа.

Средствата за билетите се отпускат по програмата DiscoverEU.

Срокът за кандидатстване е от 13 ч на 12 юни до 13 ч на 26 юни.

Кандидатите би трябвало да са на възраст 18 години към 1 юли 2018 година, да са жители на Европейски Съюз и да са подготвени да пътуват през това лято - в интервала от юли 2018 година до края на октомври 2018 година Младите хора ще могат да пътуват поотделно или в група от най-много пет души. Като общо предписание те ще пътуват с трен, като за места без достъп до железница ще се позволява пътешестване с рейс, ферибот и в редки случаи аероплан.

По програмата са отпуснати 12 млн. евро. Очаква се посредством DiscoverEU най-малко 20 000 млади европейци да могат да опознаят неоткривани до момента кътчета от Стария континент. На всяка страна — членка на Европейски Съюз, бяха разпределени избран брой билети за пътешестване, въз основа на каузи от популацията на страната спрямо общото население на Европейския съюз. Първият кръг от процеса на кандидатстване ще даде опция на най-малко 15 000 получатели да открият хубостите на Европа. Втори кръг на кандидатстване с най-малко 5000 билета ще се организира през есента на 2018 година

Как се кандидатства

Желаещите ще би трябвало да дават своите персонални данни, както и информация за плануваното пътешестване. Те ще би трябвало също да попълнят викторина от 5 въпроса, обвързвана с Европейската година на културното завещание 2018, с самодейностите на Европейски Съюз, ориентирани към младежите, и с идните избори за Европейски парламент.

Накрая, те ще би трябвало да отговорят на
спомагателен въпрос по отношение на това какъв брой младежи съгласно тях ще аплайват за тази самодейност. Отговорите ще дадат опция на Европейската комисия да направи асортимент на претендентите.

След като това бъде направено, участниците би трябвало да стартират да пътуват сред 9 юли и 30 септември 2018 година Те могат да пътуват до 30 дни и да посетят до 4 задгранични дестинации./offnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР