18-годишната сензация от Чехия Якуб Меншик продължи със страхотното си

...
18-годишната сензация от Чехия Якуб Меншик продължи със страхотното си
Коментари Харесай

Приказката за Якуб Меншик в Доха продължи с място на финала, предстои му мач за титлата срещу Хачанов

18-годишната сензация от Чехия Якуб Меншик продължи със страхотното си показване на тенис шампионата от категория АТР 250 в Доха, Катар и към този момент се класира за огромния край.

На предпоследното ходило младият играч надигра с близо 20 години по възрастния от него френски деец Гаел Монфис в три сета - 6:4, 1:6, 6:3, като дуелът посред им продължи малко под два часа.

По този метод Якуб Меншик стигна до най-големия триумф до момента в своята къса кариера, като най-любопитното е, че чехът получи място в главната скица в Дубай с помощта на така наречен " стратегия за ускоряване на идващото потомство ". Инициативата е на АТР и дава право на млади играчи, които се намират в топ 250 на международната класация, да се включат в конкуренция от сериите АТР 250.

Освен това роденият в Простейов тенисист, който при започване на седмицата се намираше под №116 в света, си подсигурява и дебют в топ 100, където той ще бъде най-младия представител от идния понеделник.



За да извърви целия път до купата в Доха обаче, във финала Якуб Меншик ще би трябвало да премине през руснака Карен Хачанов.

В първия полуфинал за деня 27-годишният състезател се оправи с австралиеца Алексей Попирин след 7:6(12), 6:2 за час и 48 минути игра. Решителен за развиването на мача се оказа тайбрекът в откриващата, в който и двата пропуснаха няколко благоприятни условия да завоюват преди най-накрая Хачанов да осъществя петия си сетбол.

Така в утрешния ден третата ракета на Русия ще играе в общо своя осми край на шампионат от АТР, като Карен преследва своята шеста купа и първа от месец септември 2023 година насам, когато той победи в Жухай, Китай.

For all the marbles in DOHA |
— ATP Tour (@atptour)



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР