18-годишната Бритни Гаргол от Саскачуан, Канада, било много предприемчиво и

...
18-годишната Бритни Гаргол от Саскачуан, Канада, било много предприемчиво и
Коментари Харесай

Тя убила най-добрата си приятелка и почти й се разминало. Но я хванали заради едно селфи

18-годишната Бритни Гаргол от Саскачуан, Канада, било доста предприемчиво и мъдро момиче. Въпреки нежната си възраст тя работела на две места и се готвела да постъпи във висше образователно заведение.

Бритни доста обичаше природата, по тази причина възнамерявала да стане или биолог или  туристически гид в някой от националните паркове на Канада.

Където и да ходела Бритни, тя съвсем постоянно била придружавана от най-хубавата си другарка и съученичка – 18-годишната Шайен Антоан. Тийнейджърките се срещнали на 13-годишна възраст, когато Бритни била преместена в различен клас и скоро станали толкоз огромни другари, че мнозина ги наричали „ сестрите Бри и Ша “.

Проблемната подрастваща 

Шайен имала мъчно детство. Когато е на 2 години, момичето е отнето от родителите си, които несполучливо се борели със неразрешени субстанции и алкохол, тъй че бебето прекарва към шест месеца в подслон, а по-късно е отведено в приемно семейство.

Антоан не се разбирала добре с осиновителите си и в това време поддържала връзка с биологичната си майка, като се сближи от 14-годишна възраст постоянно почнала да нощува при нея.

Когато Шайен е на 15 години обаче нейната биологична майка умира ненадейно (сърдечен арест, породен от наркотици), което кара момичето да изпадне в меланхолия. Уви, Антоан последва образеца на майка си, започвайки да се бори с тъгата благодарение на алкохол…

„ Преживели сме толкоз доста дружно “

Някъде там Шайен стартира да бяга от приемните си родители и да живее при другари, в това число при Бритни. Започва да прави и дребни закононарушения – обири, измами и безчинство. До 18-годишна възраст тя има най-малко 4 полицейски ареста зад тила си, само че всякога заобикаля действително наказване.

Бритни не обърнала внимание на обстоятелството, че най-хубавата ви другарка злоупотребява с алкохол и постоянно се сблъсква със закона. Когато Гаргол била запитана за какво към момента е другарка с Антоан, момичето гневно защитила другарството им, казвайки:

– Не мога да я оставя. Преживели сме толкоз доста дружно, че не мога да си показва по какъв начин да пребивавам без нея. Надявам се постоянно да си останем най-хубави другари.

Дискотеката

На 24 март 2015 година Бритни и Шайен вземат решение да отидат на дискотека. Непосредствено преди излизането те си създали общо селфи, а Гаргол незабавно го разгласила в профила си. На фотографията двете наподобяват щастливи и наподобява нищо не предвещава проблеми (снимката горе).

В дискотеката обаче нещо се объркало. Свидетели видели Шайен и Бритни да се карат и да напущат клуба с 10-15 минути разлика. По-късно същата вечер Антоан написала на страницата на Гаргол:

– Къде си? Жалко, че не ме изчака. Надявам се, че си се прибрала наред.

Находката

Рано сутринта на 25 март мъж, който кара за работа през провинцията югозападно от Саскачуан, вижда млада жена да лежи в профил на пътя. Той извикал на място полиция и кола за спешна помощ, само че те единствено установили гибелта на дамата.

При огледа криминалистите открили, че оръжието на убийството е колан с присъща тъкана текстура. Полицията обаче към момента трябвало да разпознава жертвата, тъй че управляващите пуснали две фотоси на нейните татуировки: една с лъв на лявото й рамо и една със звезди на лявата й ръка.

Малко откакто фотосите били оповестени, Шайен първа се свързала с управляващите и идентифицирала момичето като най-хубавата си другарка Бритни Гаргол.

„ Бог имаше повече потребност от теб “

Родителите и околните на Бритни били шокирани от случилото се и не можели да схванат кой и за какво може да желае гибелта на обичаната им щерка, която била толкоз млада и толкоз красива…

12 часа откакто Бритни била публично оповестена за мъртва Шайен разгласила следното в обществените мрежи:

Днес се разсъниха със сълзи на очи. Щастлива съм, че те опознах. Ти беше най-хубавият ми другар. Все още не мога да допускам, че към този момент не мога да те прегръщам, да приказвам и да се дръзвам с теб… Ти беше прекомерно млада, с цел да си тръгнеш. Никога няма да те не помни, тъй като ти беше ангел на Земята… Но мисля, че Бог имаше повече потребност от теб…

Главната улика

Полицията постоянно деликатно изследва обществените мрежи на хора, забъркани в закононарушения, тъй като постоянно това е същинска съкровищница за потребна информация. Така било и този път. Когато детективите разгледалли профила на на Бритни, видяха, че 6 часа преди гибелта си тя актуализирала профилната си фотография, поставяйки там взаимно селфи с другарка.

На пръв взор на фотографията нямало нищо особено, само че откакто я разгледали деликатно, проверяващите разкрили там първата и най-важна диря за това кой би могъл да убие Бритни.

Забелязахте ли този подробност? Когато управляващите пуснали фотоси на татуировките на Бритни, те не разкрили информация за основните доказателства по случая. Една от основните улики била оръжието на убийството, намерено на мястото на престъплението.

Това бил колан. Точно същият, който се вижда към кръста на Шайен на селфито. Било доста малко евентуално нарушителят да има същия колан като Антоан. Въпреки че приятелката може да го е дала на Гаргол в дискотеката, тъй че фотографията към момента не доказвала виновността на Шайен… Но полицията към този момент имала главен обвинен.

Алибито

Когато детективите разпитали Шайен, тя споделила, че е била с Бритни през по-голямата част от нощта от 24 против 25 март. Те посетили няколко клуба и хаус празненство, след което отишли в Colonial Pub & Grill.

Според Шайен там Бритни срещнала чудноват мъж и желала да отиде при него. Около 4 часа сутринта Бритни и мъжът оставили Антоан в центъра на града в къщата на чичо й и от този момент тя не е виждала приятелката си.

Интересното е, че чичото на Шайен удостоверява нейното оправдание, заявявайки, че тя е била с него, когато Бритни е убита (това се случва към 5-6 часа сутринта), само че когато полицията ревизира фрагментите от сигурността, схваща, че Антоан и чичо й са излъгали.

Още една версия 

Кадрите от камерите за наблюдаване от Colonial Pub & Grill посочили, че Бритни и Шайен въобще не са били там вечерта на 24 март или рано сутринта на 25 март, а фрагментите от улиците в центъра потвърждават, че Антоан не е посещавала чичо си. Освен това очевидци ги видели в напълно различен бар към 3:30 през нощта и там девойките се скарали.

Когато детективите притиснали чичото на Шайен до стената, той насилствено признал, че племенницата му го е молила да й обезпечи оправдание. Той разказал следната история: Шайен и Бритни се забавлявали с двама мъже в хотел, когато един от тях инцидентно умъртвил Гаргол и по-късно принудил племенницата му да се отърве от тялото.

Полицията изправила Шайен пред обстоятелствата: няма оправдание и коланът й е открит на мястото на престъплението. Но момичето траяло да мълчи, без да демонстрира никакви страсти. Ето какво споделя детектив Робин Ритър за това:

„ Повечето хора, които се сблъскват с тежко закононарушение, демонстрират най-малко някаква реакция. Разпитвахме я доста часове, показахме й фотография от мястото на престъплението, където е приятелката й, само че това не й повлия. Беше извънредно спокойна. Даже малко ме изплаши. Невероятно успокоение за толкоз младо момиче… “

Други доказателства

Няколко седмици по-късно другарка на Шайен отишла в полицията и споделила нещо забавно. Тя твърди, че рано сутринта на 25 март при нея е пристигнала Антоан, която едвам стоя;а на краката си и признала за убийството на Бритни поради свада. Вместо да се обади в полицията, момичето решило, че не желае да се намесва, като помолила Шайен да си тръгне.

Коланът, трансформирал се в оръжие на убийството, е изпратен за съдебномедицински разбор и, както се очаквало, върху него е открита ДНК на Шайен. Освен това по време на претърсването на стаята на Антоан полицията разкрила телефона на Бритни.

Но даже тези доказателства не могли недвусмислено да потвърдят виновността на Шайен, защото всички доказателства били косвени. Затова през идващите две години прокурорът деликатно градил това дело. Антоан била упрекната в ликвидиране едвам през 2017 година

Присъдата

Ако се гледа на делото обективно, то възможностите на Шайен в съда били 50/50, само че тя не поела опасности, избирайки нова тактичност. Момичето споделило, че „ не си спомня събитията от онази нощ “ и всичко, което споделила по-рано, „ измислила поради стрес “.

Като доказателство Шайен предоставила документи, потвърждаващи, че в младостта си е претърпяла сериозна контузия на главата, а също по този начин е злоупотребявала с алкохол и неразрешени субстанции, което заедно е довело до загуба на паметта. Лекарите частично удостоверили тази версия.

Антоан е задържана през март 2017 година и упрекната в ликвидиране втора степен и причиняване на оскърбление на тялото. Тя сключила съглашение в съда и признала за убийството.

Според нейните самопризнания Антоан и Гаргол били в нетрезво положение и се скарали, а тя удушила Гаргол с колана.

Тъй като признала за убийството и изглеждала разкаяна в съда, Антоан била наказана за непредумишлено ликвидиране вместо за ликвидиране втора степен.

На 14 януари 2018 година Шайен Антоан получава 7 години затвор за непредумишлено ликвидиране. Седейки в правосъдната зала и бършейки сълзите си, Шайен се извинила на фамилията на Бритни, заявявайки, че „ в никакъв случай няма да си елементарни за това “.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР