18-годишната Бояна е претърпяла 17 операцииТя е прекрасна млада дама,

...
18-годишната Бояна е претърпяла 17 операцииТя е прекрасна млада дама,
Коментари Харесай

Зов за помощ: Абитуриентка има нужда от 30 000 лева за животоспасяваща операция

18-годишната Бояна е претърпяла 17 интервенции

Тя е прелестна млада дама, която има потребност от нашата помощ. Нужни са ѝ 30 000 лв. до 15 декември, с цел да замине за незабавна интервенция във Франция. Операция, която ще избави живота ѝ и ще ѝ разреши да се усеща, както тя самата споделя - естествен човек.

Бояна Маринова е на 18 години и ѝ следва абитуриентски бал.

Момичето страда от спина бифида, хидроцефалия, неврогенен мехур и още много затруднения в резултат на тези болести. Когато се ражда, лекарите оферират на майка ѝ Гергана да я остави в институция. Това не се случва. Оттогава Бояна е претърпяла 17 интервенции. През януари 2023 година ѝ следва нова интервенция, в Париж, Франция.

" Тя е животоспасяваща за нея, с цел да запазим бъбреците. Без тази интервенция може да се стигне до хемодиализа, да си загуби бъбреците ", изяснява пред майка ѝ Гергана Маринова.

Подобна интервенция не може да бъде осъществена в България, фамилията има документ със мнение на лечебно-контролна комисия. Здравната каса ще покрие разноските в болничното заведение, само че на фамилията ще са нужни средства за следболничното лекуване, с които не разполагат.

" След интервенцията ще трябват медицински консумативи, които ще ѝ трябват до края на живота ѝ, които на месец ще възлизат към 1000 - 1200 лв. ", изяснява майката.

До 15 декември фамилията би трябвало да събере 30 000 лева

" Май месец, дай Боже да е всичко обикновено, ще е абитуриентка. Това си го мечтаеше тя за абитуриентската - да мине тази интервенция и да се усеща естествен човек ", споделя майката.

" Мечтая да изучавам в Благоевград, за биотехнолог. И да последвам фантазиите си ", споделя Бояна.

Ако желаете да помогнете, може да го извършите по банков път:

Банка ОББ

BG90UBBS 80021002471716

Гергана Спасова
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР