18-годишна британка беше осъдена на най-малко 13 години затвор за

...
18-годишна британка беше осъдена на най-малко 13 години затвор за
Коментари Харесай

Млада жена бе осъдена за планиране на нападение срещу Британския музей

18-годишна британка беше наказана на минимум 13 години затвор за това, че възнамерявала нахлуване против Британския музей в Лондон. Тя имала предпочитание да стане джихадистка младоженка в Сирия, само че не съумяла, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

През юни Сафаа Булар беше приета за отговорна в приготовление на терористични актове, дружно с по-голямата й сестра и майка им. Това беше първият случай на формирана напълно от дами група, въодушевена от организацията "Ислямска страна ". Прокуратурата уточни, че Булар възнамерявала нахлуване с граната и огнестрелно оръжие, подтикната от по-възрастен от нея войник на "Ислямска страна " в Сирия, за който се надявала да се омъжи. Той бил погубен през 2017 година Съдът съобщи, че макар младостта си Булар е "знаела какво прави и е работила с цялостно схващане ". Той я осъди на пожизнен затвор - присъда, от която тя ще би трябвало да излежи минимум 13 години.

През юни по-голямата сестра на Сафаа, Ризлейн Булар, на 22 години, също получи доживотна присъда, като ще би трябвало да излежи минимум 16 години в пандиза, а майка им, Мина Дич - присъда от 11 години и 9 месеца затвор.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР