18-годишен младеж, противозаконно отнел лек автомобил в пияно състояние, е

...
18-годишен младеж, противозаконно отнел лек автомобил в пияно състояние, е
Коментари Харесай

Пиян 18-годишен открадна колата на кмета на село Черна


18-годишен юноша, незаконно лишил лек автомобил в пияно положение, е притеглен към наказателна отговорност и арестуван за 72 часа от Районна прокуратура – Добрич.

Районна прокуратура - Добрич притегли към наказателна отговорност за незаконно лишаване на МПС с последвала щета 18-годишния И.П., като действието е осъществено от него в пияно положение и при изискванията на повторност. Младежът към този момент бил осъждан за същото през 2020 година, когато бил още малолетен, оповестяват от държавното обвиняване.

На 2 октомври 2022 година, обвиненият се намирал в село Черна. Там той забелязал автомобил, паркиран пред частен дом, и решил незаконно да го отнеме от притежателя му. Младежът забелязал ключовете на таблото на колата и се възползвал от опцията, като бързо потеглил в незнайна посока.

Много скоро след кражбата, притежателят на транспортното средство – кмет на селото, който се готвел да го употребява, забелязал неналичието му и подал сигнал в ОД на Министерство на вътрешните работи – Добрич. Обвиняемият и автомобила били открити в регионалния град. Една от гумите на колата била мощно развалена.

При задържането му И.П. бил пробван за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, като пробата за алкохол бил позитивен и посочил централизация доста по-висока от 1,2 на хиляда – 2,36 на хиляда.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Районната прокуратура в Добрич. С разпореждане на наблюдаващия случая прокурор И.П. е арестуван за период до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане на обвинения да бъде избрана мярка за неотклонение „ задържане под стража “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР