18-годишен младеж е бил откаран в Пирогов“ с леко обгазяване

...
18-годишен младеж е бил откаран в Пирогов“ с леко обгазяване
Коментари Харесай

Момче е в болница след обгазяването в „Надежда“, подадени са още сигнали

18-годишен юноша е бил откаран в „ Пирогов “ с леко обгазяване след задушливата миризма, която беше усетена по-рано през днешния ден в региона на гара Север, на кв. „ Надежда “, „ Военна рампа “, „ Илиянци “, „ Банишора “, „ Красна поляна “.

Подадени са и още два сигнала преди броени минути до Спешната помощ, предадоха от „ bTV “. На място са пристигнали общо три коли за спешна помощ.

От спешното звено на Столичната община оповестиха, че приключването на газ идва от завод за скрап на бул. „ Илиянци “. В пункта за вторични първични материали са се разлели варели с вещество, което се употребява за ароматизатор на пропан-бутан , покрай гара Север. Очаква се миризмата да остане още няколко дни.

От Столичната районна здравна ревизия направиха инспекция, която открива, че няма заплаха за здравето на хората в региона, няма да се изтеглят нито деца от детските градини, нито служащите от цеха за скрап.

От СРЗИ твърдят, че веществото тиол не е токсично, само че миризмата му е мощно неприятна и може да докара до зашеметяване. Мобилна автоматизирана измервателна станция за качеството на атмосферния въздух ще остане на място в идващите 24 часа.

По-рано в региона дойдоха и екипи на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и полиция.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР