18 екипа в ЕС работят за създаването на ваксина срещу

...
18 екипа в ЕС работят за създаването на ваксина срещу
Коментари Харесай

Европа в търсене на ваксина срещу коронавируса

18 екипа в Европейски Съюз работят за основаването на ваксина против новия ковид и разполагат за това с бюджет от 140 милиона евро. Това разгласи зам.-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович, циниран от БНР. 
В Германия започва тестване на ваксина против новия ковид върху здрави хора. Фирма от Майнц стартира използването й на 200 доброволци.
Това е четвъртата ваксина в света, която e позволена да бъде тествана върху здрави хора. 
Германската компания, създала имунизацията, си сътрудничи с фармацевтичния колос „ Пфайзър “ и китайската „ Фосун “. По време на тестването би трябвало да се ревизират поносимостта на имунизацията и страничните й резултати.
След Германия тестването би трябвало да продължи в Съединените щати и Китай, се споделя в известие на компанията до медиите. 
Разработената ваксина съдържа генетична информация за вируса и след използването й човешкото тяло създава протеини, които се нападат от имунната система.
Австрия търси метод за отчасти обновяване на туризма, Испания чака срив в бранша.
След като Германия и Австрия направиха изключение и отвориха границите си за сезонни служащи и болногледачи, в този момент държавното управление във Виена обмисля сходна мярка и в туризма. 
„ Германия и Чехия водят като нас сполучливо битката против пандемията “, разяснява австрийският канцлер Себастиян Курц опцията да отвори границите за туристи от двете прилежащи страни.
Туризмът е главен стопански бранш за Австрия, която понася съществени загуби поради предварително прекратения ски сезон и очертаващия се забележителен спад на туристите през лятото.
Срив в туризма чака и Испания, където държавното управление възнамерява постепенната анулация на карантинните ограничения поради ковид да стартира през втората половина на май. Ограниченията ще бъдат смекчавани постепенно и последователно, с цел да бъде обезпечена сигурността, сподели министър председателят Педро Санчес пред депутатите в долната камара на испанския парламент.
Още от идната седмица децата ще могат да излизат от у дома на разходка. Правителството изиска от Народното събрание да утвърди удължение на периода на изключителното състояние до 9 май. Испания е една от най-тежко засегнатите страни от пандемията. 
Втори следващ ден управляващите рапортуваха над 400 смъртни случая. Увеличението на броя на инфектираните за денонощие варира към 2 % сега - общо в Испания случаите са към този момент над 208 000.
В Германия институтът " Роберт Кох " записва второ следващо увеличение на броя на инфектираните за денонощие - този път с 2237 и общият брой на случаите надвишава към този момент 145 хиляди. Починали са общо 4879 души. 
Германското държавно управление стартира последователно намаляване на рестриктивните ограничения в понеделник. Но канцлерът Ангела Меркел предизвести, че при липса на дисциплинираност може да последва още по-строга карантина.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 22 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР