18 български моряци на кораба “Царевна са блокирани вече 15-и

...
18 български моряци на кораба “Царевна са блокирани вече 15-и
Коментари Харесай

Кораб с 18 български моряци 15-и ден е блокиран в украинското пристанище Мариупол

18 български моряци на кораба “Царевна ” са блокирани към този момент 15-и ден в украинското пристанище Мариупол. Плавателният съд е благосъстоятелност на варненска компания и плава под малтийски байрак. Съпругата на един от моряците съобщи, че втори ден няма връзка с екипажа поради спрения интернет, оповестява Българска национална телевизия.

Жената е обезпокоена, че към този момент не се планува евакуация на екипажа по суша, а на плавателния съд има ресурси от гориво и храна за месец и половина. Управителят на компанията притежател на “Царевна ” сподели, че три пъти дневно се свързва с капитана на кораба по сателитен телефон и уведомяват околните на моряците за положението им. Всички от екипажа са добре. Имат и задоволително ресурси.

Връщане на кораба по море към този момент е невероятно, защото Русия е затворила Азовско море за мореплаване, а Украйна самото пристанище в Мариупол. Държавата притежател на флага, под който плава “Царевна ”, договаря за обезпечаване на кулоар, с цел да може корабът да напусне врата, само че към този момент без резултат.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР