18 април е крайният срок, в който младите български архитекти

...
18 април е крайният срок, в който младите български архитекти
Коментари Харесай

Последни дни за онлайн регистрация в конкурса за архитектура и дизайн One Day Design Challenge by Roca

18 април е крайният период, в който младите български архитекти и дизайнери (на възраст до 30 години) имат опция да заявят своето предпочитание за присъединяване в интернационалния конкурс OneDayDesignChallenge, като попълнят он-лайн формата за регистрация в състезанието.

След изданията в Испания, Англия, Португалия, Русия, ОАЕ, Полша, Китай, платформата на Roca One Day Design Challenge за първи път ще гостува и в България, преди да продължи пътя си към Аржентина, Бразилия, Сингапур, Хонг Гонг и Хърватия. Събитието ще се състои на 21 април в Експо Баня София, най-голямата корпоративна изложбена зала на Roca на Балканите.

В продължение на един ден, студенти и млади експерти от цялата страна, с ползи в региона на архитектурата и дизайна, ще могат да се включат в надпреварата. Само за няколко часа, те ще би трябвало да основат дизайн на детайл (продукт), обвързван с пространството на банята. Конкретното задание на състезанието ще стане известно на участниците едвам сутринта на самия ден на провеждането му.

Целта на самодейността One Day Design Challenge на Roca е да даде на младите архитекти и дизайнери платформа, където могат да покажат гения си. Събитието им дава опция и за контакт с одобрени експерти и представители на бизнеса, както и късмет за прокламация в интернационален мащаб на спечелите планове и техните създатели.

Наградният фонд за състезанието в България е 4200 лева Победителите ще имат опция да вземат участие и в спомагателен уъркшоп за дизайн на тематика „ Ръчно мислене “ под управлението на основателя му – Томоко Сакамото.



В надпреварата могат да вземат участие студенти и млади експерти от сферите архитектура и дизайн. Те би трябвало да са на възраст до 30 години ис непрекъснато местопребиваване в България. Участниците могат да се състезават самостоятелно или в тимове от най-много трима души.

“One Day Design Challenge e съревнование за време, в което участниците се изправят пред предизвикването да основат в границите на един единствен ден истински решения и новаторски концепции, свързани с пространството на банята. “, показа Xavier Torras, член на Международното жури, Директор Бранд и Комуникации на Група Roca и Директор на фондация We Are Water. Останалите членове на журито на състезанието в София са български архитекти и дизайнери, получили самопризнание за своите планове освен у нас, само че и в интернационален мащаб. Това са:

Арх. Ангел Захариев - с името му се свързват плановете за емблематични здания, като Бизнес парк София, Capital Fort, Sky Fort, Музейко, Gtower. Съосновател на А и А Архитекти и Група Град.

Валентин Водев - дизайнер, притежател на голям брой интернационалните награди, измежду които Red Dot Design Award. Основател на Vodev studio, Виена. Член на интернационалното жури на състезанието #jumpthegap 2016/2017

Генчо Гоев - дизайнер, притежател на голям брой интернационалните отличия; създател на Националната платформа за интериорен и продуктов дизайн Дибла, както и на дизайнерското Студио Гоев.

Арх. Любомир Станиславов - с името му се свързват планове като НДК, Хълмовете на Плана, шоурумите на Infiniti и Hyundai, МОЛ Сердика. Издател на влиятелни интернационалните издания, Изпълнителен Директор на Аутомотив Клъстер България.

Първото издание на състезанието One Day Design Challenge в България се организира в партньорство с: Dibla, КАБ и АИДБ.

Подробна информация за Правилата за присъединяване и графика за осъществяване на надпреварата на 21 април в София може да прочетете ТУК.

Състезанието One Day Design Challenge by Roca се организира в атмосфера на екипна работа и съдействие, в която младите участници имат опция да обменят хрумвания с други дизайнери и архитекти.

Готови ли сте да приемете Предизвикателството? Регистрирайте се за присъединяване ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР