18 000 евро дариха от компания Брайт Деъри на Момчиловци.

...
18 000 евро дариха от компания Брайт Деъри на Момчиловци.
Коментари Харесай

Китайска компания дарява по 18 000 евро на Момчиловци 5...

18 000 евро подариха от компания " Брайт Деъри " на Момчиловци. Корпорацията създава от 10 години мляко „ Momchilovtsi “ в Шанхай. Дарението получи на сцената на Фестивала на киселото мляко кметицата на Момчиловци Сийка Суркова.

" В продължение на пет години от компанията ще се отпускат всяка година по 18 000 евро на Момчиловци. 35 000 лв. на година в допълнение финансиране не са нито малко, нито доста, само че с тях може да се реализира нещо свястно. Селото ще разисква в какво да се влагат - туристическа инфраструктура, действия за деца и младежи и други ", сподели Суркова.

По време на празника в курортното село през вчерашния ден Момчиловци и Момчилово се побратимиха публично. " Гостите пристигнаха с пита и шарена сол и декларириха другарските ни връзки, които са от 4 години, само че в този момент се легализират след решение на Общински съвет ", сподели Суркова.

Селото е цялостно с туристи за празника, хиляди са и преминаващите отседнали в прилежащи обитаеми места. " Фестивалът притегля от ден на ден туристи. Напливът е по-голям от предходната година ", сподели Суркова.

Довечера в Момчиловци ще се организира атрактивния конкурс за избор на Кралица на киселото мляко. 12 претендентките от страната, 3 от тях са Родопите - две девойки от Момчиловци и едно девойче от Смолян.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР