18 000 родители са писали до министъра с настояване да

...
18 000 родители са писали до министъра с настояване да
Коментари Харесай

Да отпаднат ли изпитите след 4-и и 10-и клас заради COVID-19?

18 000 родители са писали до министъра с настояване да отложа изпитът след 4-и клас. Това обяви омбудсманът Диана Ковачева, която е привърженик на отмяната на " малките матури ". Тя подчерта, че и самите деца твърдят, че не се чувстват подготвени.

" Не става въпрос за несериозно отношение към ученето, но защо да събираме децата излишно. От този тест нищо и не следва ", коментира пред бТВ Ковачева.

Тя смята, че не трябва да се провежда и изпитът след 10 клас.

Омбудсманът подчерта, че няма и специална подготовка за този формат на изпита.

Дияна Ковачева е на мнение, че и дистанционното обучение, наложено заради пандемията, е довело до някои пропуски, които няма как да бъдат покрити преди изборите за 4-и и 10-и клас. И най-вече Ковачева смята, че не бива да се събират толкова деца на едно място.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19492  Д-р Миндов: Интересът към имунизациите спадна в последните дни Д-р Миндов: Интересът към имунизациите спадна в последните дни  Дневният растеж на инфектираните във Англия е минимален за последните 2 месеца Дневният растеж на инфектираните във Англия е минимален за последните 2 месеца  През 2020 година от COVID-19 са умряли повече руснаци, в сравнение с се е считало до момента През 2020 година от COVID-19 са умряли повече руснаци, в сравнение с се е считало до момента
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР