178 милиона лева са необходими на София, за да продължи

...
178 милиона лева са необходими на София, за да продължи
Коментари Харесай

Председателят на СОС предупреди какви рискове дебнат градския транспорт на София

178 милиона лв. са нужни на София, с цел да продължи да поддържа градския превоз. Близо 1/3 е спадът на пасажерите, а оттова и на приходите. Това съобщи в изявление за " Лице в лице " по bTV ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

,,Дълговете не престават да се натрупат. Поскъпването на цената на тока и на енергоносителите е удар, които Столична община не може да понесе. Затова настояваме, както се прави в цяла Европа, за държавна интервенция, тъй като в противоположен случай столичният градски превоз ще има големи проблеми. Има риск услугите, които предоставяме, да бъдат понижени – да вземем за пример да спрем някои лини, а други да бъдат разредени``, предизвести Георгиев.

Сега страната ни дава 15 милиона лв.. Преди Коронавирус рецесията метрото и столичният превоз бяха на облага, в този момент сме на загуба. Над 1/3 от данъчните доходи ще отиват за градския превоз, само че това не може да бъде единствената грижа на града, акцентира още той.

По тематиката с домашното принуждение ръководителят на СОС уточни, че има проект за разкриването на втори спешен център в София за жертви на домашно принуждение, който да бъде стопанисван от неправителствена организация.

Освен самото гледище и обезпечената издръжка, с тях ще работят и експерти, след което ще бъдат насочват към правна помощ. Целта е жертвите на домашно принуждение да получат безвъзмездна адвокатска помощ, с цел да може ограничаващата заповед да бъде издадена в точния момент и да бъде дейно прилагана. Надяваме се опитът на София да бъде прибавен в цялата страна, изясни Георгиев.

По думите му за тези действия се плануват 200 хиляди лв. от общинския бюджет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР