177 цивилни са спасени от завода Азовстал в Мариупол, а

...
177 цивилни са спасени от завода Азовстал в Мариупол, а
Коментари Харесай

Русия: Близо 2000 украински бойци от Азовстал се предадоха

177 цивилни са избавени от завода " Азовстал " в Мариупол, а близо 2000 националисти се предадоха. Това заяви съветският министър на защитата Сергей Шойгу, представен от ТАСС.

" Блокадата на стоманодобивния цех " Азовстал " продължава. Цивилни лица, държани там от украински националисти, са евакуирани от завода. Спасени са 177 души, в това число 85 дами и 47 деца. На всички е оказана квалифицирана здравна и психическа помощ ", уточни той.

Шойгу добави, че блокираните в завода украински бойци са почнали да се предават. " Досега 1908 души са поставили оръжие. Да напомня, че преди този момент 1387 морски пехотинци сложиха оръжие ", означи той.
 Русия: Над 1700 украински бойци напуснаха подземията на Обновена
Русия: Над 1700 украински бойци напуснаха подземията на " Азовстал "

Съдбата на още стотици бранители на " Азовстал " остава незнайна

Украинските бойци, които излязоха от опустошения цех " Азовстал ", откакто, са изправени пред несигурна орис. Някои бяха отведени от руснаците в някогашна наказателна колония на територия, следена от подкрепяните от Москва сепаратисти. Засега няма информация какъв брой бойци остават към момента в подземията на големия цех.

Украинските управляващи споделят, че не могат да разясняват обществено ориста на бойците, защото се водят подмолни договаряния за спасяването им.

От своя страна, Русия отхвърля да се е съгласила на замяна на пленници и Много от бранителите на " Азовстал " принадлежат към украинско поделение с извънредно десен генезис - полка " Азов " , които Москва назовава нацисти, а Киев - национални герои. Докато Украйна съобщи, че се надява да върне бойците при замяна на пленници, съветският парламент разисква резолюция за възбрана на обмена на бойци от полк " Азов " , само че към този момент отсрочи нейното приемане.
 Зеленски: Украйна се нуждае от живи герои
Зеленски: Украйна се нуждае от живи герои

Започнала е евакуация на бранителите на Азовстал
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР