177 състезателки от 28 държави са подали заявки за участие

...
177 състезателки от 28 държави са подали заявки за участие
Коментари Харесай

Състезателки от 28 държави идват в София за Европейската купа по джудо

177 състезателки от 28 страни са подали поръчки за присъединяване в Европейска купа по джудо за дами, която ще се организира в зала “Универсиада” в София на 2 и 3 февруари. Турнирът е олимпийска подготовка за Игрите в Токио 2020. Входът е свободен.

България ще бъде показана от 12 състезателки. Това са най-хубавата ни състезателка Ивелина Илиева, Габриела Димитрова, Цветелина Цветанова, Благослава Благоева, Людмила Крумова, Йоана Манова, Ана Мария Манушева, Лидия Бранчева, Полин Балева, Десислава Цонева, Илиана Стоянова и Дарина Стойчева.

" Разчитаме на Ивелина Илиева, защото другите състезателки са много млади. Надяваме се след 2-3 години да имаме още две-три състезателки като нея. Турнирът в София няма да е по никакъв начин слаб. Обмисляме вид да бъде назначен чужденец за треньор на девойките (15-17 години) ", съобщи президентът на Българската федерация по джудо Румен Стоилов.

Миналия уикенд Ивелина Илиева завоюва бронз на мощния шампионат от сериите Гран При в Тел Авив, който бе първа олимпийска подготовка за Олимпиадата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР