176-та годишнина от рождението на поета-революционер Христо Ботев ще бъде

...
176-та годишнина от рождението на поета-революционер Христо Ботев ще бъде
Коментари Харесай

Отбелязваме 176 години от рождението на Христо Ботев

176-та годишнина от рождението на поета-революционер Христо Ботев ще бъде маркирана в родния му град Калофер. Честването ще стартира с полагане на цветя пред паметника на майката на поета Иванка Ботева. Ще бъде рецитирано и първото негово стихотворение „ Майцe си “. Пред паметника на великия българин в едноименния мемориален комплекс ще бъде произнесено слово за живота и подвига му. Ще бъде положен и Гирлянд на славата пред паметника.

Тържественият обред в Пловдив по отбелязването на годишнината ще се състои в 13:15 ч. пред паметника на великия българин в Цар-Симеоновата градина. Слово за делото и живота на славния челник ще изнесе доктор Ахавни Кеворкян – ръководител на Дружеството на пловдивските писатели. Водещ на церемонията ще бъде актрисата от Пловдивския спектакъл Мария Генчева.

Признателни жители ще поднесат венци и цветя пред паметника на героя. В честването ще вземат участие кметът на Пловдив Костадин Димитров, депутати, представители на общинската администрация и на регионалната администрация, както военни от Пловдивския гарнизон.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР