175 300 лв. от бюджета на Община Хасково са изплатени

...
175 300 лв. от бюджета на Община Хасково са изплатени
Коментари Харесай

Изплатиха 175 300 лева помощи за новородени в община Хасково

175 300 лева от бюджета на Община Хасково са изплатени през 2022 година като еднократна финансова помощ на фамилии или самотни родители с живородено или осиновено дете, оповестиха от кметството. 

От началото на годината досега в община Хасково са постъпили 212 заявки за разпределяне на еднократна финансова помощ на фамилии или самотни родители с живородено или осиновено дете. За този интервал са направени 9 отхвърли, а на 32-ма претенденти е дадена опция за наново разглеждане на документите. 

Размерът на еднократната финансова помощ се дефинира годишно в бюджета на Община Хасково за съответната година. От началото на годината отпусканата сума е в размер на 650 лв.. С смяна на минималната работна заплата от 1 април 2022 година еднократната помощ е в размер на 710 лева. 

Родителите, подали заявление, би трябвало да дават отговор на изискванията, уредени в Правилника за даване на еднократна финансова помощ. Всяко заявление се преглежда от комисия, която утвърждава, отхвърля или дава опция в период от 7 дни да се изпълнят изискванията от правилника.

На последното съвещание на Комисията през октомври 2022г. са прегледани  49 нови заявки. Направен е един отвод. Дадена е опция да шест претенденти да отстранят пропуски и заявките им ще бъдат наново прегледани. 

Правилникът за изискванията и реда за даване на финансова помощ за живородено или осиновено дете на територията на Община Хасково –
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР