174 500 е общият брой на хартиените бюлетини, с които

...
174 500 е общият брой на хартиените бюлетини, с които
Коментари Харесай

Пристигнаха бюлетините за балотажите в русенска област

174 500 е общият брой на хартиените бюлетини, с които ще се гласоподава на втория тур на изборите в област Русе в неделя. Бюлетините дойдоха преди минути в Областната администрация и следва до края на деня да бъдат предадени на представители на Общинските изборни комисии /ОИК/. Те бяха докарани при засилена полицейска защита, като на място в София бяха получени от упълномощени представители на регионалния шеф Данаил Ковачев и ОИК. Бюлетините са повече от два и половина пъти по-малко от първия тур, тъй като към този момент са определени общинските съветници и предстоят единствено балотажи за кметове в част от обитаемоте места в района. Най-много бюлетини ще получи община Русе – 152800, като 150700 от тях са избора на кмет на общината. Останалите 2100 ще бъдат за изборите на кметове на кметства в Долно Абланово, Хотанца и Червена вода. Най-малко бюлетини са планувани за община Иваново. За там те са едвам 500, само че това се дължи на обстоятелството, че изборите там ще бъдат единствено за кмет на кметство Мечка – 500.

По последни данни от ЦИК броят на гласоподавателите в изборните описи за гласоподаване е 188208, като за община Русе техният брой е 134337. Секциите в региона са 257, което е с 82 по-малко от изборите предходната неделя. От упоменатите 257 секции, шест са преносимите. Три от тях са в община Русе и по една в Борово, Бяла и Две могили. Машинен избор би трябвало да има в 230 секции в региона, като 202 от тях ще са в Русе. Десет секции с електронен избор ще има в Две могили, осем в Борово, пет в Сливо поле, по две в Бяла и Ветово и една в Иваново.

Машините за гласоподаване се чака да дойдат на следващия ден като тяхното систематизиране се провежда от компания „ Сиела Норма “ и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, които ги съпровождат от логистичния център до секциите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР