1729 са регистрираните случи на новозаразени с коронавирус у нас

...
1729 са регистрираните случи на новозаразени с коронавирус у нас
Коментари Харесай

Министър Ангелов съобщи невероятна К-19 новина

1729 са записаните случи на новозаразени с ковид у нас за последното денонощие. Това заяви на брифинг здравният министър проф. Костадин Ангелов.

"Наблюдаваме трайна наклонност за повишен брой на излекуваните от К-19 по отношение на новозаразените. Не се радваме на това, че имаме доста излекувани. Искаме българските жители да са здрави, с цел да посрещнем здрави имунизацията, а по-късно, с помощта на имунизацията, да преодолеем това заболяване ", добави той.

"Намаляването на заболеваемостта и смъртността от COVID-19 е налице и желаеме да продължим по този метод. По време на празници статистиката не е реалистична, тъй като хората по празници не търсят здравна помощ ", безапелационен бе доцент доктор Ангел Кунчев.

По смъртност България е на трето място, а на Балканите продължава да е на първо. Във Варна има най-вече смъртни случаи.

"Във всички лечебни заведения има спад на приема на пациенти. Около 40-50% понижение на пациенти има, това демонстрира свободните кревати в интензивните отделения. Ваксинацията потегли и отчитаме триумф за по нататъшен триумф ", съобщи проф. Венцислав Мутафчийски.

"Българските жители би трябвало да са най-информирани от всички европейски жители. Ние ще дадем всички причини, с цел да убедим българските жители в изгодата на имунизацията. Няма да се трансформираме в дистрибутор на имунизациите, няма да предлагаме някоя съответна ", безапелационен е министърът на опазването на здравето проф. доктор Мирослав Ангелов.

"На фамилни тържества не би трябвало да се събират повече от 15 индивида. Опитите да бъде заобиколена заповедта няма да престанат. Озадачи ме концерта в Габрово през вчерашния ден и сигурно ще бъде наложена глоба на уредниците. Разбирам предпочитание на всички да посрещнат новата година и желанието да се събират. И Коледа, и Нова година са празници, които ние съпреживяваме нова начало.

Няма възбрана, която да попречи на човек да съпреживее този празник, нито пък да му попречи да се събере и да се напие. Имаше една дискусия с заведенията за хранене в хотелите и едно обвиняване към мен. В главата ми думите "морал " и "пари " не мога да сложа тъждество и няма какво да кажа.

Ще водим борба за живота на всеки един български жител, каквото и да ни коства това. Жертвите на Ковид наближават 8000 души. Лекарите не помнят хората, на които са помогнали, само че цялостен живот си спомнят тези, които са изгубили ", безапелационен е още Ангелов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР