1728 са хората в хасковска област, които са посочили, че

...
1728 са хората в хасковска област, които са посочили, че
Коментари Харесай

2.3 % работят у дома в хасковска област, 19% пътуват всеки д...

1728 са хората в хасковска област, които са показали, че работят от у дома, към септември м.г., когато се организира преброяването, оповестиха от Национален статистически институт. Като % тези хора съставляват 2.3 от работещите и са на половина по- малко от междинното равнище за страната работещи вкъщи, което е 5.1 на 100. 

Пандемията отвори нови опция и редица компании изпратиха чиновниците си у дома. Работят вкъщи обаче най-вече хора с висше обучение, чиято работа е свързата с компютър и избрани действия.

74 899 са заетите лица в хасковска област. От тях с закрепено работно място са 3407. Тези, които работят в същото обитаемо място, в което живеят, са 47 692, а тези които работят в друго са 14 568.

Интензитетът на трудовата подвижност в региона е над междинния за
страната  е и 194.5‰.  Явлението всекидневна трудова миграция е тясно обвързвано с икономическото положение на обитаемоте места, тяхното местонамиране и инфраструктура, както и с съществуването и характерностите на работната мощ в тях. Значението на този развой за обществото е огромно, защото присъединяване във всекидневните пътувания, за разлика от непрекъснатото преселване, не води до обезлюдяване на обитаеми места или до нарушение на възрастовата конструкция на популацията. 

За хасковска област прирастът вследствие на трудовата миграция е негативен, т.е. хората, които идват да работят в региона са по- малко от тези, които всекидневно работят отвън нея. Това е обяснимо с ниските заплати и лимитираните благоприятни условия тук. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР