170 кг заразено с африканска чума месо са хванати вчера

...
170 кг заразено с африканска чума месо са хванати вчера
Коментари Харесай

Откриха 170 кг заразено с африканска чума месо

170 кг инфектирано с африканска чума месо са хванати през вчерашния ден в опит да бъдат пренесени от новите шест огнища, открити от управляващите . Това заяви пред bTV земеделският министър Десислава Танева.

Все още нямаме дисциплинираност за осъществяване на ограничаващите ограничения . В тези региони всеки може да стане евентуален преносител на болестта ”, разяснява Танева.

„ Говорим по какъв начин би трябвало всяко придвижване да се спре и по какъв начин елементарно болестта се придвижва. В същото време при откритите шест огнища са хванати коли, които придвижват 170 кг инфектирано месо в багажника . Целият този поток разнася болестта по пътищата, по които минава ”, сподели още земеделският министър.

Тя съобщи, че към момента не може да се предвиждат загуби за стопаните на умъртвените животни, тъй като все още болестта съставлява евентуален риск.

Овладяването на този риск зависи от всички нас – от страната, локалната власт и публичната отговорност на всяко едно лице, което живее в тези региони ”, на мнение е Десислава Танева. Държавен фонд „ Земеделие ” е дал своя вот бюджет във връзка с компенсациите. Тепърва следва да се посочи по какъв начин ще бъде разпределен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР