17 заглавия в рамките на над две седмици пристигат в

...
17 заглавия в рамките на над две седмици пристигат в
Коментари Харесай

17 ленти от най-новото арт кино на Европа и света

17 заглавия в границите на над две седмици идват в Пловдив за следващото издание на Киномания. То ще се организира от 18 ноември до 4 декември на нормалното място – LUCKY Дом на киното.

Кинопанорамата се открива на 18 ноември от 18:30 часа с музикалният „ Алилуя: Ленърд Коен, една ария, едно пътешестване “ – документален роман за именития музикант и неговата паметна ария. В света на музиката ще се потопим и със „ Сезария Евора “ , който ще ни покаже живота на неповторимата певица от Кабо Верде. Филмът е на 30 ноември от 20:30 часа.

За фестивала идва и най-новият филм на Стивън Спилбърг, неговото пояснение в обич към киното – „ Семейство Фейбълман “ на 3 декември от 18:30 часа. Друго дългочакано заглавие от пловдивската аудитория е италианският „ Сянката на Караваджо “ , режисиран от известния другояче като артист Микеле Плачидо с прожекция на 26 ноември от 18:30. Не бива да се пропуща и занимателният „ Идиотският триъгълник “ с Уди Харелсън на 4 декември от 18:30, впечатлил в Кан, където печели „ Златна палма “.

Две качествени британски комедии също са част от предложенията в тазгодишната стратегия. И в двете взе участие обичаната Ема Томпсън – на 1 декември от 18:30 часа в „ Успех, Лио Гранд! “ тя си наема млад буен ухажор, а на 2 декември още веднъж в 18:30 часа ще я гледаме като свободомислещ родител в историята за английско-пакистанска млада двойка в „ Какво общо има тук любовта? “ .

Програмата италиански филми ни потопява в света на Вечния град Рим. В „ Суша “ от Паоло Вирдзи ще си представим града, в който не е валяло от 3 години и орисите на доста хора се трансформират. Прожекцията е на 20 ноември от 18:30 часа. В „ Безкрайността “ ще се върнем в 70-те години за историята на майка на три деца, изиграна от Пенелопе Круз, която е изгубила любовта към брачна половинка си. Филмът е на 23 ноември от 18:30 часа.

Богата е програмата френски филми, в която ще забележим и цяла плеяда звезди на тяхното кино. В сантименталната история „ Маскарад “ на 19 ноември от 18:30 часа ще забележим Изабел Аджани. Марион Котийар не приказва със своя брат от години, само че премислят връзките си в „ Брат и сестра “ от Арно Деплешен на 21 ноември от 18:30 часа. Валерия Бруни Тедески като режисьор ни показва историята за учебно заведение по актьорско майсторство, черпейки от личната си биография в „ Млади вечно “ , където ще забележим и обичания Луи Гарел – на 24 ноември от 18:30. Не бива да се пропущат също „ Пленителното пътешестване “ на 28 ноември от 18:30 и „ Една хубава заран “ с Леа Сейду на 30 ноември от 18:30, както и „ Пътниците на нощта “ с Шарлот Генсбур на 1 декември от 20:30.

За най-големите ценители новият филм на Тарик Салех „ Момчето от Рая “ , който ни показва религиозна и политическа драма, разрастваща се в Кайро. Филмът, направил възторг в Кан, е на 27 ноември. В „ Опрощение “ също ще се пренесем в Северна Африка, където богато семейство убива безпаричен мароканец и се пробват да прикрият случката. Филмът с Ралф Файнс и Джесика Частейн е на 25 ноември.

Билетите за фестивала са в продажба на касата на LUCKY Дом на киното всеки ден след 16 часа, а в почивните дни – след 10:30. Цената е 9 лв., а за учащи и пенсионери – 7 лв.. Предлага се и карта за 6 прожекции на цена от 42 лв.. Цялата стратегия и опция за резервации и онлайн продажба може да се видят на уеб страницата kinolucky.com.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР