17 юни 2022 г. (петък), Античен театър , 19.30 часа

...
17 юни 2022 г. (петък), Античен театър , 19.30 часа
Коментари Харесай

Два фламенко концерта на Античния


17 юни 2022 година (петък), Античен спектакъл, 19.30 часа – Концерт на Edu Vico Septet – виртуозният испански китарист Еду Вико и неговата група от музиканти, артисти и танцьори

Еду ще се качи на сцената с натрупа от изящни музиканти, артисти и огнени танцьори, които са част от Националния балет на Испания. Очаква ни буйна вечер, в която ценителите на испанската китара ще чуят един от именитите й майстори, а феновете на фламенкото ще го получат в достоверен тип.  Еду Вико е възпитаник на легендите Хуан Гомес „ Чикуело “ и Диего Кортез.

18 юни 2022, още веднъж в Античен спектакъл, 19.30 часа – Концерт на магнетичната португалка Карминьо –  най-красивия глас на фадо .

Мария Кармо Карвало де Андраде, както и същинското име на певицата позната на публиката си като Карминьо е най-разпознаваемият португалски актьор. Албумите й доближават платинени тиражи, изнася концерти в целия свят, а буйните й синглите заемат водещи места в международни ранглисти. Дъщеря на известната певица Teresa Siqueira, тя стартира да пее пред аудитория на дванадесетгодишна възраст. Дебютният й албум „Fado“  е безспорна сензация. Годината е 2009-та – тиража му е доближава платинен статус, а на английското списание „Songlines ” го слага под номер едно в годишната си ранглиста. Следват още четири супер сполучливи албума, концерти в целия свят и първи места в ранглисти.

Концертите се реализират в партньорство и с поддръжката на община Пловдив, уредник Blue Hills Events и е част от форума Music of the Ages.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР