17 януари 2023 г., вторник - денят, в който според

...
17 януари 2023 г., вторник - денят, в който според
Коментари Харесай

Мъск набира по 270 000 последователи на ден

17 януари 2023 година, вторник - денят, в който съгласно анализаторите Илон Мъск ще стане най-влиятелната персона в Twitter.

Със своите 119,3 милиона почитатели акаунтът му към този момент е вторият най-следван след този на американския президент Барак Обама (130 милиона последователи).

Според статистиците от Social Blade неизбежно новият притежател на платформата ще изпревари Обама. Това ще бъде невиждан миг в историята на обществените мрежи.

С помощта на специалисти и основни статистики Би Би Си проучва какви ще са последствията – за милиардера и за платформата – в случай че Мъск се трансформира по едно и също време в основен изпълнителен шеф на Twitter и в „ най-влиятелния инфлуенсър ” там.

Според Social Blade през последните 12 месеца създателят на Tesla

е спечелил приблизително по 268 303 почитатели дневно и е губил единствено в пет дни, евентуално поради отрицателни за него мнения в медиите.

На 12 ноември, когато бяха оповестени огромни съкращения в Twitter, той загуби съвсем 200 000 почитатели.

„ Илон Мъск към този момент е основният воин в Twitter “, споделя Мат Навара, специалист по обществени мрежи. По думите му това, че обществената мрежа е неразривно обвързван с Мъск - персона, която безспорно провокира полярни реакции - може да се окаже проблем. Според Навара единственият плюс е, че

за първи път основният изпълнителен шеф е „ по-достъпен за хората “.

„ Той е доста противодействуващ и подстрекава потребителите. Някои даже биха споделили, че е много отровен. За марките той може да се преглежда като евентуално рисков “, разяснява още специалистът. 

Мъск разгласява постове 76% по-често, откогато е купил компанията, съгласно Social Blade.

Във вторник, 22 ноември, той е пуснал 75 „ туита “ - като изявления, отговори или „ ретуитове “. Това е връх за него.

„ Прекрасно е да имаме основен изпълнителен шеф, който употребява продукта. Мисля обаче, че хората, които „ туитват “ доста, са пристрастени и евентуално - нарцистични. Нито един човек няма задоволително забавни неща, които да каже на целия свят, с цел да „ туитва “ повече от пет пъти дневно “, споделя пред Би Би Си някогашен старши продуктов управител на Twitter, поискал анонимност. 

През деня Мъск написа в платформата един път на всеки 15 минути. Понякога обаче разгласява и в необикновени часове - в това число в 2.00 през нощта. 

Експерти съпоставят държанието и въздействието на създателят на Tesla и Space X с това на 45-ия американски президент Доналд Тръмп. Мъск възвърне профила на Тръмп на 19 ноември след допитване до потребителите, само че бизнесменът така и не разгласява нищо в обществената мрежа. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР