17 водещи антидопингови агенции поискаха Русия да бъде изхвърлена от

...
17 водещи антидопингови агенции поискаха Русия да бъде изхвърлена от
Коментари Харесай

17 антидопингови агенции искат Русия да бъде изхвърлена от Пьонгчанг 2018

17 водещи антидопингови организации желаеха Русия да бъде изхвърлена от зимните олимпийски игри в Пьонгчанг през 2018-а.

Група от Национални антидопингови организации (НАДО), измежду които тези на Съединени американски щати и Англия, упорстват страната да бъде осъдена поради потвърденото манипулиране на резултати от Сочи 2014 и продължаващото пропадане в опитите да се почисти съветският спорт от допинг.

По-малко от пет месеца преди старта на игрите, тази група твърди, че Международният олимпийски комитет (МОК) е " отказал да държи Русия виновна за един от най-големите кавги в спортната история, грозящ чистите спортисти и бъдещето на олимпийското придвижване ".

" Спортните водачи на страната и нейните организации не би трябвало да получават акредитации за олимпийските игри, когато те нарушават разпоредбите и ограбват чистите спортисти ", се споделя в формалното известие на НАДО.

" Злоупотребата с тази съветска допингова рецесия накара спортистите по света да се чудят дали от световните антидопингови разпореждания има резултат и дали тяхното главно обвързване да обезпечават право на чист спорт се съблюдава ", се споделя още в изказването.

Под известието стоят подписите на антидопинговите организации на Австралия, Канада, Дания, Финландия, Франция, Германия, Япония, Норвегия, Швеция, Англия и Съединени американски щати.

През 2015 година отчет на Световната антидопингова организация (УАДА), направен от проф. Ричард Макларън, уличи повече от 1000 съветски спортисти от над 30 спорта в присъединяване в огромна стратегия за взимане на допинг в интервала 2011-2015 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР