17 учебни компании и 11 студентски стартъpa представят свои проекти

...
17 учебни компании и 11 студентски стартъpa представят свои проекти
Коментари Харесай

Финалът на форумa „Изгряващи звезди“ 2021 ще е на 3 юни

17 образователни компании и 11 студентски стартъpa показват свои планове на 13-тия конгрес. Най-голямото младежко стартъп събитие в страната, което се провежда от към този момент над 23 години, ще събере най-хубавите училищен и студентски екипи, взели участие през тази образователна година в стратегиите „ Учебна компания ” и пре-акселератора.

Финилистите ще се борят за наградата „ Най-добра образователна компания на България “ и „ Най-добрият студентски стартъп на България “, както и за присъединяване на интернационалния край на JA Europe през месец юли. онлайн на 3-ти юни от 11:00, като лайвстрийма ще се излъчва свободно,.

“Успехът е развой, а не събитие. Вярвам, че идния край ще е началото на един развой, който неизбежно ще донесе доста на участниците в него. В тазгодишното издание имаше доста щури хрумвания, само че предприемачеството е и това. Свидетели сме на страхотни бизнес хрумвания, които имат огромен капацитет. Участниците в програмата схванаха по какъв начин действа една същинска компания и за годините си към този момент знаят повече, в сравнение с нашето потомство знаеше за предприемачеството на времето. Това е и задачата на JA Bulgaria - да ги научи в точния момент. Беше забавно да следим по какъв начин в процеса на работа тимовете израстват и участниците стават същински екип. Смятаме, че колкото повече генерални подготовки имаме за живота, толкоз по-добри ще сме след това на “голямата сцена ”. Участниците за поредна година ни дадоха вяра и оптимизъм за бъдещето. Надявам се да сме помогнали на всички да открият своите мощни страни и дадат късмет на фантазиите си и на този конгрес да излъчим ученическата компания и стартъп, които да показват страната ни на Европейския край. ”, - показа Милена Стойчева, изпълнителен шеф на JA Bulgaria .

Тази година екипа на JA Bulgaria реши да даде опция и на публиката да взе участие в гласуването, като тя ще дефинира. Учебните компании са провокирани да основат собствен рекламен клип, който ще бъде споделен за обществено гласоподаване от 27 май до 1 юни във. УК спечелила най-вече лайкове ще завоюва премията. Миналата година УК „ Калиопа “ от Карлово съумя да се пребори за тази премия на Европейското съревнование като събра хиляди фенове от нашата страна и от цяла Европа.

Сред формалните посетители на заключителната гала на „ Изгряващи звезди 2021 “ са поканени да вземат участие еврокомисарят Мария Габриел и изпълнителният шеф на европейската мрежа на Джуниър Ачийвмънт Салваторе Нигро . „ JA Europe доближава до над 4.5 милиона деца и младежи в 40 страни в Европа. Радвам се, че когато погледна към небето, аз се вглеждам не в падащите звезди, а в тези, които изгряват. Джуниър Ачийвмънт България съумява да им помогне в техния полет и да изгреят още по-ярко. Благодаря на целия екип в България за това. “ – споделя с неспокойствие господин Нигро.

Тази година в “Учебна Компания ” 2020-2021 се ангажираха над 1000 ученика от 80 гимназии от цялата страна. На полуфинала доближиха 57 тима, като 17 от тях минаха напред към финалите на „ Изгряващи звезди “ 2021. “Учебна компания ” / Company Program е най-старата стратегия на JA Worldwide. Европейската комисия я дефинира като най-хубавата процедура в образованието по предприемачество, като тя намира все по-широко наличие в разнообразни Европейски страни повече от 50 години. Благодарение на нея хиляди младежи от целия свят са създали първите си крачки в света на бизнеса под егидата на уредниците на програмата и техните сътрудници - специалисти в региона на предприемачеството. В България към този момент над 23 години JA Bulgaria построява бъдещото потомство дейни бизнесмени и надгражда с всяка минала година.

“Презентациите на образователните компании на полуфинала ме изненадаха прелестно, а част от тях се отличаваха с същинска предприемаческа мисъл. Имаше участници, които в действителност имаха какво да покажат, и такива, които имат какво още да научат. Едно беше ясно, както постоянно - губещи няма! Важна е смелостта на младите, които взеха решение да вземат участие и да показват концепциите си. Вярвам, че тази тяхна стъпка може да се окаже една от най-важните в живота им. Смятам, че би трябвало да има повече сходни събития, които учат децата ни освен да са възприемчиви, само че и предприемчиви “, разяснява Николай Тодоров - част от журито на полуфинала от програмата “Учебна компания ” 2020-2021.

 

До финала на пре-акселератора Beyond доближават 11 стартъпа след 7 месечен интервал на разработка. Финалистите в тазгодишното издание показаха планове в три съществени посоки: медицина и опазване на здравето, умни градове и екология и кръговата стопанска система. Един от членовете на журито на полу-финалния стадий Demo Day Павел Панайотов, Маркетинг Мениджър показа: „ Винаги е вдъхновяващо да усетиш духа на младежите, подготвени да променят света. Пътят на бизнесмените е дълъг и сложен, само че удовлетворението да видиш реализацията на своите хрумвания е една сбъдната фантазия. Пожелавам триумф на екипите, като бих съдействал на всеки от тях, в случай че имат предпочитание! “
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР