17-ти век е бил много отдавна. По онова време не

...
17-ти век е бил много отдавна. По онова време не
Коментари Харесай

Ето как звучи китара, създадена от Страдивариус през 1679 година (ВИДЕО)

17-ти век е бил доста от дълго време. По това време не са съществували доста неща, които през днешния ден одобряваме за даденост. И не приказваме за техника, компютри и така нататък, а за нещо надалеч по-елементарно. Ако изобщо може да се назова по този начин. Става въпрос за китарата, един от най-разпространените музикални принадлежности. Оказва се, че през 1679 година е имало китара, която освен основава чудесни звуци, само че и към момента работи добре. Тя е дело на популярния италиански занаятчия Антонио Страдивариус, който е същинска легенда.

Представете си какъв брой благополучен ще бъде един музикант, който единствено се допре до тази светиня. Честта освен да я пипне, само че да посвири на въпросната китара имаше Ролф Лизвеланд. Едва ли някой се съмнява, че това е един от най-върховните моменти в живота му. Той потвърди, че китарата, макар напредналата си възраст, продължава да основава превъзходен тон, както се споделя – мелодия за душата. Преди три години рядка цигулка на Страдивариус беше пусната на търг за рекордните 45 милиона $. Тя е основана през 1719 година и беше оповестена за продажба за първи път от половин век.

Преди това цигулка на легендата беше продадена за малко под 16 милиона $, което беше връх. Нейната цена е много по-ниска от горната, тъй като е направена след по този начин наречения златен интервал в работата на световноизвестния италианец – от 1700 до 1720 година Много цигулки на Страдивариус са продавани на високи цени, което се дължи на обстоятелството, че той е един от най-почитаните майстори на музикални принадлежности. Ръчно изработил над 1100 цигулки, виоли, виолончели и китари. 650 от тях са цигулки, които са специалитетът му, от тях 450 са оживели до ден сегашен.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР