17 са вече жертвите на китайския коронавирус, срещу който до

...
17 са вече жертвите на китайския коронавирус, срещу който до
Коментари Харесай

Нови жертви на вируса-убиец! Обявяват световно кризисно положение

17 са към този момент жертвите на китайския ковид, против който досега няма лекуване. Над 470 са записаните случая на смъртоносната болест по света, оповестява „ Сън “.

По последни данни, 471 души са инфектирани в Китай, четирима в Тайланд, двама в Хонконг и по един в Съединени американски щати, Тайван, Южна Корея и Япония.

Още през днешния ден вирусът -убиец може да бъде разгласен за международна здравна рецесия, откакто единствено за ден броят на инфектираните се усили с над 170.

Британски специалисти настояват, че е допустимо към този момент 10 000 души да са се заразили. Те предизвестяват, че броят на смъртните случаи е колкото при епидемията от испански грип, който умъртвил милиони след Първата международна война.

Световната здравна организация привиква спешния си комитет незабавна среща в Женева през днешния ден, с цел да реши дали да разгласи международна спешна обстановка, както направи при взрива на ебола в Западна Африка през 2014-2015 година.

Китайските управляващи възнамеряват да сложат град Вухан, където избухна болестта под карантина. Жителите на 11-милионния град ще бъдат предизвестени да спрат да пътуват и да заобикалят огромните събирания на хора.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР